До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські кінематографісти вийшли на червону доріжку Канн під звуки сирен

На Каннському кінофестивалі відбулася прем’єра українського фільму "Бачення метелика", команда якого влаштувала акцію на підтримку України просто на червоній доріжці. Фото українських кінематографістів, які скористалися можливістю нагадати світові про війну в Україні, облетіли весь світ. Митці вийшли під звуки сирен і закрили свої обличчя символом перекресленого ока, що відомий користувачам соціальних мереж та означає "Потенційно неприйнятний контент, який може містити сцени жорстокості або насилля"...

У руках митці тримали постер з написом "Russians kill Ukrainians. Do you find it offensive and disturbing to talk about this Genocide?" ("росіяни вбивають українців. Ви вважаєте, що говорити про цей геноцид – потенційно неприйнятний контент?"). Під час офіційного фотоколу режисер фільму Максим Наконечний також закликав міжнародну спільноту підтримати звільнення з полону волонтерки та парамедикині Юлії Паєвської (відомої під позивним Тайра).

Реклама
Команда фільму

Нагадаємо, прем’єра "Бачення метелика" відбулася в секції "Особливий погляд" офіційного відбору Каннського фестивалю. Стрічка змагатиметься також за "Золоту камеру", премію за найкращий дебютний повнометражний фільм. Цей фільм – сюрреалістична історія про жінку-воїна (Рита Бурковська), яка не бажає бути жертвою. Після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні.

"З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну багато людей бачать у соціальних мережах контент, пов’язаний з війною, що автоматично приховується під позначкою – „потенційно неприйнятний контент", – говорить продюсерка фільму Дар’я Бассель. – Ми з командою фільму подумали, що це дуже точна метафора, щоб показати, як комунікують Україна та світ уже багато років. Війну, що триває нині в Україні, часто навіть не називають війною".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.