До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Україно-польський фільм "Гарет Джонс" візьме участь у Берлінале

Один з найбільш очікуваних фільмів 2019 року, україно-польський історичний трилер "Гарет Джонс", увійшов до програми Берлінського кінофестивалю. "Гарет Джонс" знімали минулого року в Україні, Великобританії та Шотландії – за підтримки українського Держкіно і Польського інституту. У центрі стрічки – реальна історія британського журналіста Гарета Джонса, який першим на Заході написав про Голодомор 1932-33 років в Україні. Головну роль зіграв британець Джеймс Нортон, якого глядачі пам'ятають з серіалу "Війна і мир".

Кадр з фільму "Гарет Джонс"

Історія його персонажа – схожа на детектив. У 1930-і роки журналіст Гарет Джонс вирушив у Радянський союз, а потім випустив свій знаменитий прес-реліз про голод в СРСР, який критично сприйняли на Заході. Події у фільмі відбуваються саме в ці роки: Гарет Джонс їде в Москву, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна і написати статтю. Пізніше біографія Гарета Джонса і його пригоди в СРСР стали основою роману Джорджа Оруелла "Колгосп тварин". Крім Джеймса Нортона, у фільмі знялися Ванесса Кірбі ( "Корона") і Пітер Сарсгаард ( "Чудова сімка").

Реклама
Кадр з фільму "Гарет Джонс"

Режисер стрічки – номінантка на "Оскара", BAFTA і володарка "Срібного ведмедя" Берлінале, Агнешка Голланд. В українському прокаті фільм з'явиться восени 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.