До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сіль землі: інтерв'ю з актрисою і моделлю Кларою Крістін

Модель і актриса Клара Крістін, муза Гаспара Ное і Еді Слімана, в оточенні тиші і нескінченності Мертвого моря.

Комбінезон з джерсі, бавовняний жакет, декорований пір'ям, все – Maison Margiela; легінси з льону, капелюх з льону, все – Jordan Dalah; шкіряні балетки, Jil Sander

Кларі Крістін 25 років, вона народилася в богемній сім'ї в Копенгагені і в дитинстві хотіла займатися "нормальною" справою – наперекір батькам. "Моя мама – танцівниця танго, а тато, скільки себе пам'ятаю, керував художньою школою. Його батько – художник, а мамин займався літографією. Він все життя пропрацював в Парижі, в кварталі Маре. Його ательє успадкував мій дядько, і я любила там бувати в дитинстві – базікати з художниками, які заходили на келих вина. Я і сама працювала там асистентом".

Реклама
Сукня з поліестеру, декорована лелітками, бонет з поліестеру, декорований лелітками, все – Gucci

Клара розповідає, що ніколи не хотіла займатися мистецтвом серйозно. "Я намагалася вибрати професію більш розумну, "безпечну". Щоб уникнути артистичної долі, в 15 років Клара втекла з дому. У підсумку, ці метання все-одно привели її в мистецтво: разом з подругою вона створила команду і малювала графіті по всьому Копенгагену. Пізніше почала займатися перформансом, танцем і балетом.

Шерстяна сукня, Jacquemus; в'язані шерстяні труси, Miu Miu; шкіряні туфлі, Haider Ackermann

Історія знайомства датчанки з режисером Гаспаром Ное схожа на сценарій фільмів французької нової хвилі: юна красуня, досвідчений режисер, Париж, ніч. "Для мене це була особлива ніч, – згадує Клара. – Ми посварилися з бойфрендом, моє серце було розбите, і я опинилася в нічному клубі, де танцювала в абсолютній самоті. Раптово з'явився Гаспар і почав розповідати про свій новий проект. Я його не впізнала, потім він сказав, що зняв "Незворотність" з Монікою Беллуччі і Венсаном Касселем і "Вхід в порожнечу" – мій екс-бойфренд дуже любив ці фільми і показував мені їх. Мені сподобалося, як Гаспар поводився – дуже просто, природно, – і я вирішила сходити на кастинг, куди він мене запросив". Клара каже, що на кастингу їй було дуже легко, і вона відчувала особливий зв'язок з режисером. Пізніше дідусь розповість їй, що в юності любив пити вино з батьком Гаспара Ное – відомим аргентинським художником і письменником Луїсом Феліпе Ное. "Ми з Гаспаром – однієї крові", – сміється Клара.

Лляна сукня, Jordan Dalah; бавовняна водолазка, Y / Project; колготки, FALKE; шкіряні туфлі, Prada

У травні 2015 року на Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра "Любові". На червоній доріжці дебютантка Клара Крістін була у сукні Saint Laurent, у самому фільмі – здебільшого оголеною. Картина Гаспара Ное – тонке, ніжне дослідження любові і почуттів трьох молодих людей: художника Мерфі, матері його сина Омі (Клара Крістін) і художниці Електри. Велика частка сексуальних сцен у фільмі – імпровізація.

Звичайно, займатися сексом на камеру – виклик, але зате це страшенно цікаво.
Сукня, декорована пір'ям, Proenza Schouler

Клара згадує, що зовсім не хвилювалася, – навпаки, фільм, який в декількох країнах охарактеризували як "порно" і заборонили для широкого прокату, став для неї чимось на кшталт терапії. "Коли ми готувалися до зйомок і обговорювали сексуальні сцени, Гаспар сказав мені: "Клара, ти – ексгібіціоніст", і я подумала: "А може, це дійсно так? Звичайно, займатися сексом на камеру – виклик, але зате це страшненно цікаво. У мене завжди були комплекси з приводу свого тіла. Під час зйомок я боролася з ними – і отримувала невимовне відчуття влади і свободи від того, що ти долаєш себе і виходиш за рамки власних кордонів. Це було схоже на стрибок з гори в порожнечу: сором і інші соціально-культурні норми зникають, і ти поняття не маєш, чи зможеш приземлитися".

Шерстяний топ, Miu Miu; шкіряні штани, шкіряний пояс, все – Acne Studios; шкіряні босоніжки, Céline

"Приземлилася" Клара вдало: дебют в одного з найпотужніших французьких режисерів автоматично зробив її відомою. Після "Любові" почалася її модельна кар'єра: одразу після Канн дівчина уклала контракт з Saint Laurent, трохи пізніше – стала обличчям кампаній Calvin Klein #inmycalvins і Chloé, а минулого року ходила на показі Balenciaga. "Ще пару років тому мене ніхто не знав, а після "Любові" моє обличчя було на одному з найбільших рекламних щитів в Нью-Йорку. Дивно, яким непередбачуваним може бути життя".

Бавовняна сукня, бововняні кюлоти, все – Jil Sander; сандалі – власність Клари

Клара пишається тим, що в fashion-світ її вивів саме Еді Сліман, який у всіх інтерв'ю називає її своєю музою. При цьому, дівчина із задоволенням працює і з менш відомими європейськими дизайнерами. Нещодавно вона знялася в рекламній кампанії польського бренду Magda Butrym, а минулого року в січні на Тижні моди в Копенгагені працювала з датським Freya Dalsjø, заснованим випускницею Антверпенської академії образотворчих мистецтв.

"Кожного дня я борюся з власним марнославством. Бути в пастці своєї зовнішності, краси і успіху – сумно"

Клара не сприймає моду як бізнес – пояснює, що працює тільки з тими дизайнерами, амбіції яких не обмежуються зароблянням грошей, і легко може впасти в депресію, якщо на зйомці не вдається налагодити контакт з фотографом. Зате їй подобається експериментувати – вона легко погоджується на найбожевільніші ідеї в кадрі. "Кожного дня я борюся з власним марнославством. Тому що бути в пастці своєї зовнішності, краси і успіху – сумно. Немає нічого нуднішого, ніж щось досконале або передбачуване. Для мене краса – це, радше, відчуття, ніж зовнішній вигляд".

Бавовняна сукня Jil Sander

На початку року на сайті американського Vogue відбулася прем'єра її дебютного треку Come Back to Me and Bite, відео до якого Клара записала сама. "Музика – моя терапія і моє полегшення. Вона допомагає мені пам'ятати, що важливо", – пояснює Клара. Захоплення музикою з'явилося випадково: друг-музикант попросив допомогти з текстом для його пісні. Так само випадково в Кларі, яка, за її словами, "навіть не чула про Канни", Гаспар Ное відкрив пристрасть до кіно. Зараз вона пише дебютний альбом, який вийде вже наприкінці року, – і знімається в двох незалежних кінопроектах у Франції.

Сукня, розшита лелітками, з вельветовими вставками, Valentino; капелюх зі штучного хутра, Emma Brewin

Рік тому Клара переїхала в Париж. "Донедавна я жила в хіпі-комуні в Копенгагені, але завжди любила Париж. Зараз вирішила переїхати сюди назавжди. Християнія (Вільне місто Християнія – відома на весь світ комуна, яку 1971 року заснували місцеві хіпі. – прим. авт.) виростила мене. Але я трохи втомилася від неї – від старіючих хіппі, що застрягли в 1970-х, і від бандитів, що розгулюють зі зброєю, незважаючи на її заборону на території комуни. Це місто в місті, місце без правил і будь-якого порядку. Минулого літа в Християнії я відкрила невеликий бар на краю корабельних доків. Там можна випити коктейль, влітку – скупатися в каналі. А зовсім поруч, на іншому березі каналу, недавно почав працювати новий ресторан Noma. Вода така чиста, що у нас там устричні ферми. Це найкраще місце в Копенгагені".

Текст: Дарія Слободяник

Фото: Clark Franklyn

Стиль: Dogukan Nesanir

Зачіски: Kalle Eklund з використанням Oribe

Макіяж: Susanna Jonas

Кастинг: Roxane Dia

Асистенти стиліста: Helena Kuhnen, Denise Rottmann

Модель: Klara Kristin @Elite Paris

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.