До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Ану де Армас — зірку нового фільму Netflix "Білявка"

Кубинська акторка Ана де Армас була однією з найяскравіших зірок Венеційського кінофестивалю. Глядачі зустріли стрічку "Білявка", де вона втілила роль Мерилін Монро, 14-хвилинними оваціями, а окрему похвалу дістала саме гра де Армас. 30 квітня їй виповнюється 35 років, а ми розказуємо, яким був шлях актриси до великого кіно.

Ана де Армас на Венеційському кінофестивалі

Найкращий комплімент Ані де Армас та її втіленню на екрані Мерилін Монро зробив, мабуть, Бред Пітт, чия продюсерська компанія Plan B відповідає за створення "Білявки". "Вона феноменальна, — сказав Бред Пітт в інтерв’ю New York Post. — Цю "сукню" важко вдягнути. Ми намагалися створити фільм аж 10 років. І лише коли ми знайшли Ану, ми змогли довести стрічку до фінішу".

Реклама
Ана де Армас і Бред Пітт

Ана де Армас народилась і виросла на Кубі, де і розпочалась її кар’єра: вона закінчила Національну театральну школу Гавани та дебютувала в кіно в 16 років, зігравши в стрічці "Роза Франції". Потім на деякий час її акторський шлях був пов’язаний з Іспанією: з 2007 до 2010 року акторка знімалась у популярному іспанському серіалі "Чорна лагуна". Кілька років Армас прожила в Мадриді, знімаючись у локальному кіно, але вісім років тому ризикнула спробувати себе в Голлівуді.

У 2014 році в Лос-Анджелесі вона дістала першу роль в американському кіно: це була роль Фелісідад Іглесіас, дружини відомого панамського боксера Роберто Дурана, в байопіку "Кам’яні руки" з Робертом Де Ніро. Після цього, розповідала Ана в інтерв’ю, кілька років вона отримувала тільки ролі латиноамериканських чи іспанських персонажок, що її, безумовно, обурювало. Для того щоб позбутися стереотипного ставлення до власного амплуа, кубинська актриса ночами вивчила англійську мову й намагалася позбутись іспанського акценту.

Успіх прийшов у 2017 році, коли Ана дістала роль у стрічці Дені Вільньова "Той, хто біжить по лезу 2049" — продовженні культового фільму 1980-х. Вона зіграла кохану головного героя, якого втілив Раян Гослінг. Щоб отримати роль, Ана літала на кастинг на інший кінець світу, ночами записувала проби та зрештою справила враження на режисера. Але справжній прорив відбувся у 2019 році, коли Ана зіграла роль покоївки Марти Кабрери в детективі "Ножі наголо". За роль другорядної героїні Марти, яка зрештою перетягує на себе всю увагу глядача, актрису номінували на "Золотий глобус" та назвали найперспективнішою дебютанткою (щоправда, дебютанткою на той момент 29-річна акторка з величезним досвідом знімання в Іспанії була тільки для Голлівуду).

"Ножі наголо"

Взагалі, останні два роки, попри пандемію, видалися для Армас дуже активними. У 2021 році де Армас знялася в продовженні бондіани — у фільмі Кері Фукунаги "007: Не час помирати" їй дісталась епізодична роль агентки ЦРУ, яка допомагає Бонду на Кубі. Фукунага створив образ кубинської агентки спеціально для Ани. Окрім цього, вона зіграла ключові ролі в гучних проєктах Netflix — наприклад, трилері братів Руссо "Сіра людина" разом з Раяном Гослінгом; у кримінальній драмі "Нічний портьє" та еротичному трилері "Глибокі води". До речі, в той час пресу цікавили не тільки кар’єра та світські виходи Ани де Армас, а й особисте життя. Після знімання фільму "Глибокі води" вона зустрічалася зі своїм колегою по фільму Беном Аффлеком. У січні 2021 року вони розбіглися; після цього актриса вирішила переїхати до Нью-Йорка. Нині Ана де Армас зустрічається з керівником Tinder Полом Букадакісом.

"Не час помирати"

У 2019 році Ана де Армас дістала роль Мерилін Монро в байопіку "Білявка", який став особливим для її кар’єри. Режисер Ендрю Домінік віддав їй роль після першого ж прослуховування Ани з її колегою Боббі Каннавеле, який грає чоловіка Монро Джо Ді Маджо. Домінік майже з першого погляду зрозумів, що знайшов свою Мерилін. Але в інтерв’ю Guardian актриса розповіла, що мала пройти ще кілька кастингів — з продюсерами стрічки. "Продюсери. Люди грошей. У мене завжди є люди, яких треба переконати. Але я знала, що можу це зробити. Кубинка в ролі Мерилін Монро — я так цього хотіла!" — сказала вона.

"Білявка"

Стрічку зняли за романом "Білявка" письменниці Джойс Керол Оутс 2000 року. Звісно, голлівудська кар’єра Монро є центральною в сюжеті, але її досвід становлення й формування в дитинстві та юності також висвітлюється докладно. У стрічці показано, як у юності, на початку кар’єри, Монро пережила насилля — саме тому "Білявка" вперше в історії Netflix здобула рейтинг 17 плюс. "Я не розуміла, чому так сталося, — казала Ана про рейтинг L'Officiel USA. — Я можу розповісти вам про кілька шоу чи фільмів, що набагато відвертіші, з набагато більшим контентом сексуального характеру, ніж "Білявка". Але щоб розповісти цю історію, важливо показати всі ті моменти в житті Мерилін, які змусили її закінчити так, як вона закінчила. Треба було це пояснити. Усі актори знали, що це буде незручний фільм".

Підготовка до ролі була зовсім непростою для Ани де Армас. Зокрема, понад рік актриса працювала над акцентом з тренером — бо хотіла не тільки позбутися власного іспанського, а й розробити фірмові котячі інтонації Монро. "Це були великі тортури, такі виснажливі. Мій мозок був підсмажений", — каже акторка. Зрештою, прем’єра у Венеції минула дуже успішно, а глядачі подарували фільму 14-хвилинні овації. На червоній доріжці Армас з’явилась у рожевій сукні Louis Vuitton — бренду, чиєю амбасадоркою вона є вже кілька років.

Абсолютно блискучим є візуальне перевтілення яскравої кубинки Ани де Армас у білявку Мерилін Монро. Це стало помітно, щойно оприлюднили перші офіційні кадри фільму та трейлер. Стосовно деяких світлин навіть не зрозуміло — чи це архівні фото з Монро, чи кадри з фільму?.. Щоб досягти еталонного образу Монро команда витрачала до двох з половиною годин щоранку на мейкап та вдягання перуки та приблизно 30 хвилин щовечора на зняття перук і протезів та змивання макіяжу. Успіх полягав у деталях. Наприклад, це стосується брів. Голова департаменту макіяжу Тіна Рослер Кервін відвела де Армас до спеціаліста трансформувати її брови відповідно до форми 1950-х—1960-х. "Ми не тільки мінімізували її брови, поголили їх, а й вибілили. І Ана плакала, коли вперше це побачила. У неї темне волосся, і ці справді бліді брови..." Зрештою, брови довелося вибілювати щокілька днів і голити, щоб зберегти форму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.