До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвродливіші італійські актриси всіх часів

Італійський кінематограф подарував світові не тільки такі шедеври, як "Солодке життя", "Велика краса" або "Чочара", але й познайомив із чудовими актрисами, що стали символами безкомпромісної жіночності й вишуканості. Розповідаємо про найяскравіших з них.

Софі Лорен

Софі Лорен зараз 85 років і вона ікона не тільки італійського кінематографу, а й світового. В актриси безліч нагород, серед яких два "Оскари", п’ять премій "Золотий глобус", статуетки з Венеції, Канн і Сан-Себастьяна. Секс-символом італійського кінематографу вона стала вже в середині 50-х років, адже перші її ролі в кіно були досить відвертими. Першу увагу критиків вона привернула в 1954 році за роль у трагікомедії "Золото Неаполя". Зняв її режисер Вітторіо де Сіка, з яким потім вони створили такі шедеври, як "Чочара", "Соняшники", "Вчора, сьогодні, завтра".

Реклама
Софі Лорен, 1950
Софі Лорен, 1955
Софі Лорен
Моніка Беллуччі

Моніка Беллуччі прийшла в кінематограф зі світу моди. Щоб мати можливість сплачувати за навчання, юна Моніка пішла працювати моделлю й швидко досягла успіху, знімаючись для Dolce & Gabbana, Amica, Valentino і Vogue. Однак амбітна італійка вирішила не просто позувати в кадрі, а й продемонструвати свій акторський талант. До того ж вона ніколи не боялася складних ролей, зокрема й зі сценами насилля. Найвідоміші фільми з участю прекрасної Моніки — "Незворотність", "Малена", "Страсті Христові", "Твін Пікс".

Моніка Беллуччі у фільмі "Малена"
Моніка Беллуччі у фільмі "007: СПЕКТР"
Моніка Беллуччі у фільмі "Незворотність"
Джина Лоллобріджида

Зніматися в кіно Джина Лоллобріджида, яка мріяла стати скульптором або оперною співачкою, почала відразу після закінчення Другої світової війни. У 46-му на екрани вийшло кілька фільмів з її епізодичною участю, потім вона привернула до себе увагу як учасниця конкурсу краси "Міс Італія", а справжній успіх прийшов до Джини в 1952 році. Доленосною для неї стала роль Аделіни в стрічці "Фанфан-Тюльпан", після якої в неї відкрилися голлівудські перспективи й з’явилася всенародна популярність.

Джина Лоллобріджида, 1965
Джина Лоллобріджида й Френк Сінатра, 1959
Джина Лоллобріджида, 1952
Орнелла Муті

Пік слави актриси Орнелли Муті припав на 80-ті, коли на екрани вийшла комедія "Приборкання норовливого". Її котячий погляд з нетиповими для італійок зеленими очима й порцелянова шкіра миттєво вирізнили її серед інших актрис покоління. Також серед відомих фільмів з її участю "Закоханий до безтями", "Дівчина з Трієста", "Життя прекрасне".

Орнелла Муті, 1950
Орнелла Муті
Орнелла Муті
Моніка Вітті

Зірку Моніки Вітті відкрив режисер Мікеланджело Антоніоні, який був так зачарований її вродою й талантом, що зняв свою знамениту трилогію "Пригода", "Ніч" і "Затемнення". Тепер її називають класикою світового кінематографа й вивчають в університетах.

Моніка Вітті
Моніка Вітті
Моніка Вітті

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.