До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

П’ятниця, 13-те: наймоторошніші серіали на Netflix

Що робити в п’ятницю, 13-го? Наш вибір — переглянути атмосферний серіал відповідного жанру. Таких на Netflix задосить: і моторошний горор про дівчинку й відьму "Маріанна", і південнокорейське шоу про зомбі "Королівство", і пригоди гламурної відьми Сабріни.

"Маріанна"

Французький серіал "Маріанна" — лідер у рейтингу моторошних серіалів Netflix. Це історія про те, якими небезпечними можуть бути фантазії. Головна героїня — успішна письменниця Емма, яка складає оповіді про боротьбу дівчинки зі злою відьмою Маріанною, — повертається до рідного міста, де в дитинстві її мучили страхіття. Подруга дитинства стверджує, що її мати перетворилася на відьму. Через кілька днів подруга вкорочує собі віку, а до Емми повертаються нічні страхіття, головна героїня яких — відьма Маріанна. Виконавчому продюсерові Самюелю Бодену вдалося зняти моторошний серіал, який на самоті краще не дивитися. До слова, захоплений коментар про нього на власній сторінці у твіттері написав майстер горорів Стівен Кінг.

Реклама

"Королівство"

"Королівством ширяться дивні чутки про хворобу правителя. Принц-наступник стає єдиним, хто може протистояти загадковій чумі" — ось так стисло розповідає синопсис про цей масштабний південнокорейський серіал. Його прем’єра відбулася 2019 року й унаслідок високих рейтингів серіал миттєво продовжили на другий сезон. Події розгортаються на початку XVI століття в Кореї й оповідають про боротьбу за трон, у яку втручаються зомбі. Така собі південнокорейська версія "Гри престолів", яку знято з таким самим масштабом і розмахом.

"Привиди будинку на пагорбі"

Один з найобговорюваніших серіалів Netflix минулого року знято за романом Шерлі Джексон "Привид будинку на пагорбі" 1959 року. Його події відбувається в будинку в Гілл-Гаусі: сім’я, яка жила там, змушена була тікати з дому, стикнувшись з надприродним. Унаслідок те, що сталося в минулому, впливає на все життя п’ятьох братів і сестер. Згодом вони повертаються до моторошного будинку, щоб переосмислити колишні події. Цього року серіал дістав продовження й називається "Привиди маєтку Блай". Він заснований на повісті Генрі Джеймса "Поворот гвинта", там зовсім нові герої, але місце дії подібне — моторошний будинок, у якому приховано багато таємниць.

"Моторошні пригоди Сабріни"

Цей серіал варто подивитися вже тільки заради яскравої молодої актриси Кірнан Шипки (багато хто пам’ятає її як дочку Дона Дрейпера в серіалі "Божевільні"). Їй дісталася роль чарівної Сабріни — наполовину відьми, наполовину звичайної дівчини, яка хоче жити простим життям, ходити до школи та спілкуватися з друзями, але злі сили мають стосовно неї інші плани. 31 грудня ми побачимо другу частину другого сезону — до слова, на цьому "Льодові пригоди Сабріни" скінчаться. Поки ж, очікуючи на нові серії, можна переглянути перший сезон і насолодитися вбранням і візуальними ефектами.

"Друкарська машинка"

Захопливий, страшний, позбавляє сну — лише деякі з відгуків про новий серіал "Друкарська машинка". Це індійський проєкт Netflix: події відбуваються в селі на Гоа й оповідають про цікавих підлітків, які організували клуб прихильників привидів і намагаються викликати їх на одній таємничій віллі. Цього року на нас чекає другий сезон справді страшного серіалу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.