До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Поганий хлопець: 5 фільмів з іменинником Джеймсом Франко

2011-го Джеймс Франко провів церемонію нагородження "Оскар" в образі drag queen, організував музичну групу у назві Daddy і не припиняє жартувати на тему своєї сексуальної орієнтації, підтверджуючи статус "найгіршого хлопця в Голлівуді". На честь 45-річчя актора, режисера, письменника і художника Vogue UA зібрав фільми, в яких найкраще проявляється його бунтівна натура.

Джеймс Франко

Джеймс Дін

Франко згадує, що курив по дві пачки сигарет в день і не спілкувався зі своїми друзями і дівчиною, поки тривали знімання – щоб краще вжитися в образ. Його метод спрацював. За гру в байопіку Марка Райделла Франко отримав Золотий Глобус 2002-го. Актор так описує Діна: "Він жадав любові публіки, але водночас бунтував проти неї, саме тому його гра була такою наелектризованою", – те ж саме можна сказати і про партію Франко в цьому фільмі.

Реклама
"Джеймс Дін", 2001

Пало-Альто

Джеймс Франко народився в Пало-Альто, в місцевій школі його знали як хулігана – хлопця не раз заарештовували за розбиті машини, графіті та злодійство дорогих парфумів, які він продавав однокласникам. За іронією долі, 2008 року Франко став обличчям аромату GuccibyGucci. 2010-го видавничий дім Scribner презентував збірку оповідань "PaloAlto" Джеймса Франко, натхнену юнацькими спогадами актора. В однойменному фільмі за мотивами власних оповідань він грає шкільного вчителя, який зав'язує роман з власною ученицею (Емма Робертс).

"Пало-Альто", 2010

Плач

"Ви б не хотіли, щоб ваші діти це бачили", – єдиний коментар інспектора американської митниці, який вилучив 520 віддрукованих в Лондоні копій "Плачу" 25-го березня 1957 року. Навіть Керуак описував перше читання головного вірша бітників в Сан-Франциско як "божевільну ніч". Знятий за 14 днів малобюджетний фільм Епштейна отримав позитивні відгуки завдяки грі Джеймса Франко. Чого тільки варта сцена, де актор декламує повну версію "Плачу".

"Плач", 2010

Відв'язні канікули

Режисер фільму – Хармоні Корін, який написав сценарій до культового фільму "Дітки" (1995). "Якщо ви хочете припинити ненавидіти Джеймса Франко за його витівку на "Оскарі" 2011-го, час настав. "Відв'язні канікули" здаються пляжною комедією, але це лише перше враження. Божевільний наркодилер у виконанні Франко вдався просто вибуховим", – повідомляє Rolling Stone.

"Відв'язні канікули", 2012

Королівська кобра

Джеймс Франко виконує роль продюсера гей-порно, який готовий на все, щоб переманити прибуткового молодого актора до компанії — ветерана індустрії. У фільмі, відгуки про який варіюються від "жахливо" до "дивно", також зіграли Крістіан Слейтер (відомий за фільмами Ларса фон Трієра) і зірка "Милих ошуканок" Кіген Аллен.

"Королівська кобра", 2017

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.