До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: тизер фільму "Леся Українка. Узлісся"

25 лютого, в день народження Лесі Українки, в Україні представили тизер майбутнього байопіку про письменницю, який носить робочу назву "Леся Українка. Узлісся". Продюсує фільм досвідчена команда: гендиректор Одеського кінофестивалю, Юлія Синькевич, і Марія Москаленко, режисер – грузинка Нана Джанелідзе. У головній ролі – дебютантка українського кіно Дарія Полуніна, яка стала героїнею березневого номера Vogue UA.

Живою, сучасною, емансипованою – саме такою хочуть показати у фільмі Лесю Українку, яка для широкої публіки часто залишається героїнею з хрестоматії з української літератури. У тизері зображений один з найскладніших моментів у житті письменниці: це останні спільні дні з Сергієм Мержинським і створення поеми "Одержима".

Реклама

Зйомки фільму почнуться цього року, а поки в інтерв'ю Vogue UA Дарія Полуніна розповіла, що готується до ролі: читає листи Лесі Українки, а також роман Оксани Забужко "Notre Dame d'Ukraine: Українка в конфлікті міфологій".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.