До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: Флоренс П’ю в костюмованій драмі Netflix "Диво"

Netflix поділилися першим кадром історичного трилера "Диво" — про побожну дівчинку, яка відмовляється їсти й стверджує, що харчується "манною небесною".

Фільм "Диво" — екранізація однойменної книги ірландської письменниці Емми Доног'ю. Події відбуваються в Ірландії середини XIX століття. Драма зосереджена навколо глибоко релігійної 11-річної Анни О’Доннелл, яка стає об’єктом туристичної уваги у своєму селі через твердження, що вона місяцями нічого не їла, виживаючи завдяки вірі. Дівчинка каже, що харчується "манною небесною", а не справжньою їжею.

Реклама
Флоренс П’ю у фільмі "Диво"

За сюжетом, "у грі" з’являється британська медсестра Ліб Райт, якій доручено спостерігати за Анною і стежити за її здоров’ям. Медсестру грає молода актриса Флоренс П’ю — зірка недавнього блокбастера "Чорна вдова" де їй дісталася роль норовливої ​​сестри Наташі Романофф у виконанні Скарлетт Йоганссон. 25-річна Флоренс П’ю — одна з найперспективніших актрис нового покоління: два роки тому вона стала номінанткою на премії BAFTA і "Оскар" за роль у фільмі "Маленькі жінки".

"Маленькі жінки"

Фільм "Диво" знімають нині в графстві Віклоу, а П’ю ділиться подробицями у своєму Instagram. "Менше автомобілів, зеленіші пагорби, прекрасний Гіннес..." — підписала вона один зі знімків, на якому місцеві жителі відтворили знаменитий знак Голлівуду. Компанію на зніманні їй склав актор Том Берк, який з’явиться в ролі журналіста Вілла Бірна. Його герой наполягає на тому, що хтось підсовує Анні їжу (і що ця людина насправді насильник дітей). Режисер стрічки — номінант на "Оскара" Себастьян Леліо ("Фантастична жінка", "Глорія").

Над фільмом працює одна з найкращих команд, тож на нас чекає цікаве видовище. Письменниця Емма Доног’ю відома передусім як авторка трилера "Кімната", від сюжету якого кров холоне в жилах (ви напевне бачили однойменний фільм з Брі Ларсон, за який актриса здобула премію "Оскар"). У книзі "Диво" Доног’ю цитує історії "дівчаток, що дотримують посту", про яких розповідали в усій Європі у вікторіанську епоху. Можливо, найвідоміший випадок, коли дитина стверджувала, що харчується тільки своєю вірою в Бога, — це історія валлійської дівчинки Сари Джейкоб, вікарій якої повідомив про її багаторічне дотримання посту в місцевих газетах і привернув до дівчинки увагу всієї країни. Пізніше лікарі наполягли на обстеженні Джейкоб у лікарні, де вона померла від голоду, а її батьків засудили за ненавмисне вбивство. Доног’ю працювала над сценарієм разом з Алісою Берч, яка створила сценарій до фільму "Леді Макбет" 2016 року і відіграла важливу роль в екранізації роману "Нормальні люди" Саллі Руні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.