До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трейлер фільму "Додому", який висунули на "Оскара" від України

Вже 7 листопада у прокаті покажуть "Додому" – один з найочікуваніших українських фільмів року. "Артхаус трафік" випустила перший трейлер картини, яка в травні брала участь у програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, здобула Гран-прі Одеського кінофестивалю, а вже наступного року змагатиметься за "Оскара" в категорії "Найкращий іноземний фільм".

"Додому" – повнометражний дебют молодого кримськотатарського режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи і його синів, які виїхали після анексії Криму до Києва. "Це вигадана історія, але в ній достатньо рефлексії на реальність, яка оточує всіх нас. Прототипів у героїв немає, це збірні образи, які допомагають розкрити ідею фільму", – каже режисер.

Реклама

Головну роль у кінострічці виконав актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв. В інтерв'ю для vogue.ua він розповідає: "Мені дуже сподобався сценарій. Це міцна, чуттєва, дуже близька мені історія. Я кримський татарин і ця історія нагадала мені взаємини з моїм батьком. Вони не такі драматичні, як у сюжеті цього сценарію, але паралелі все ж є. По правді кажучи, я тричі приходив на проби і сам попросив дати мені можливість спробувати себе на головну роль".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.