До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Оскар 2020": 5 найкращих саундтреків

Цього року за "Оскара" в категорії "Найкраща пісня" боротимуться такі різні фільми, як "Рокетмен", "Історія іграшок 4" і друга частина "Крижаного серця". Розповідаємо про кожного номінанта.

(I'm Gonna) Love Me Again – "Рокетмен"

Цей трек склали найкращі: автор музики – Елтон Джон, автор тексту – його давній друг і соратник Берні Топін, який склав поезії до найвідоміших композицій Елтона Джона. Трек написали 2019 року спеціально для кінострічки "Рокетмен", а виконали його сам Елтон та Терон Еджертон, який зіграв музиканта в байопіку. Також до мюзиклу увійшли 22 хіти Елтона Джона. Головне запитання фільму: чи співав Еджертон сам? Так, співав. "Я з Уельсу, я валлієць, у нас всі люблять співати, – каже актор. – Тому так, я із задоволенням співав у фільмі". І навіть трохи навчився грати на фортепіано. Елтон Джон після зйомок похвалив Терона і його вокальні здібності, і навіть сказав, що це найкраще виконання його пісень, яке він коли-небудь чув. У січні (I'm Gonna) Love Me Again отримав "Золотого глобуса" як найкращий оригінальний саундтрек, тому шанси на "Оскара" у цієї пісні і її творців – великі.

Реклама
I Can't Let You Throw Yourself Away – "Історія іграшок 4"

Ренді Ньюман – один з найвідоміших американських композиторів, володар чотирьох премій "Греммі" і двох "Еммі", фахівець з саундтреків для мультфільмів. У його біографії – музика для "Корпорації монстрів" і всіх чотирьох частин "Історії іграшок". Щоб записати музику до цієї, композитору знадобився оркестр з 100 осіб, тому звучить фільм розкішно і урочисто. У деяких треках композитор використовував навіть мандоліни – струнний щипковий інструмент, який звучить дуже зворушливо. Трек I Can not Let You Throw Yourself Away, що номінований на "Оскара", Ренді Ньюман виконує сам.

Into the Unknown – "Крижане серце ІІ"

Into the Unknown – розкішна драматична композиція з мультфільму "Крижане серце ІІ", яку написала Крістен Андерсон-Лопес, лауреатка двох премій "Оскар" за музику до фільмів "Крижане серце" і "Коко". У другій частині мультфільму "Крижане серце" її виконують акторка Ідіна Мензел (вона озвучує Ельзу) і норвезька співачка Aurora. 2014 року перша частина "Крижаного серця" отримала два "Оскари" у номінаціях "Найкращий анімаційний фільм" і "Найкраща пісня", тому на перемогу другої частини сподіваються не менше.

I'm Standing with You – "Прорив"

"Прорив" (в американському прокаті Breakthrough) – драматична історія про те, як 14-річний хлопчик провалюється під лід на озері і перебуває у крижаній воді більше 15 хвилин. Мелодію I'm Standing with You, яку номінували на "Оскара" як найкращий саундтрек, написала Даян Уоррен – композиторка, яка спеціалізується на романтичній музиці для кіно. В її арсеналі – саундтреки до понад 80 стрічок і "Золотий глобус" за музику до фільму "Бурлеск", в якому її треки виконала Шер. До речі, саме Даян склала хіт Could I Have This Kiss Forever, який виконували Енріке Іглесіас і Вітні Г'юстон.

Stand Up – "Гаррієт"

Британська акторка і співачка Синтія Еріво цього року номінована на "Оскара" двічі – як найкраща акторка і автор-виконавець саундтреку Stand Up до фільму "Гаррієт". Стрічка присвячена американці Гаррієт Тамбен, якій 1849 року вдалося втекти від своїх господарів і увійти в історію Америки, як знаменита борчиня проти рабства і за соціальні ініціативи в Америці. У дуже гарному фільмі режисера Кейсі Лемоннса Синтія Еріво зіграла головну роль. На окрему увагу заслуговує кліп на цю пісню: в розкішних сукнях, з короткою хлоп'ячою стрижкою, Синтія Еріво співає драматичну композицію про свободу і рівність.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.