До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Марк Руффало про зйомки у фільмі "Месники: Війна нескінченності"

В українському прокаті з’явились "Месники: Війна нескінченності" наймасштабніший фільм цієї весни. Роберт Дауні-молодший, Бенедикт Камбербетч, Скарлетт Йогансон, Елізабет Олсен, Марк Руффало, Кріс Гемсворт, Том Гіддлстон, Джош Бролін режисерам Ентоні і Джо Руссо вдалося зібрати у фільмі безпрецедентну кількість зірок. Про те, як знімали "Месники", Vogue.ua розповів Марк Руффало, який грає Халка (і Брюса Беннера).

Про зйомки

Зйомки "Месників" були неймовірною пригодою: ось ми з Бенедиктом Камбербетчем і його персонажем Доктором Стренджем в Нью-Йорку, а ось – п'ять хвилин! – і ми з Тоні Старком вже в Ваканді, в Африці, на іншому кінці світу. Рідко вдається взяти участь у зйомках такого масштабу, зазвичай, ти бачиш тільки ту частину декорацій, де знімаєшся. Але тут я йшов по знімальному майданчику в Джорджії і бачив і Ваканду, і Штати: вони були ідеально продумані, спроектовані і побудовані. Декорації такого масштабу, рівня та професіоналізму – рідкісний випадок для Голлівуду. Після зйомок на студії ми вирушили в Дарем в Англії, в Едінбург, потім в Атланту – колесили, загалом.

Реклама
Про популярність коміксів

На наших очах виросло вже кілька поколінь любителів коміксів. Комікси давно вийшли за межі книг – це кіно, серіали, мультфільми і мода (Міучча Прада присвятила весняно-літню колекцію 2018 коміксами – прим. ред.). У чому успіх? Думаю, справа в тому, що ми всі дуже любимо міфологію і хочемо бачити, як всемогутні боги і злі монстри вирішують проблеми людства в казках – головне, щоб не в реальності. А ще сила коміксів в їх різноманітті: і це стосується не тільки героїв – красивих, сексуальних, сильних, слабких, розумних або безглуздих, а ще й в різноманітті тих режисерів, яких залучають до зйомок. Це завжди дуже різні життєві позиції.

Марк Руффало на прем’єрі "Месників"
Про роботу з братами Руссо

Ентоні і Джо Руссо чудово розуміють матеріал: всесвіт Marvel, всіх його персонажів, характер кожного з них, всі конфлікти. Їх стиль роботи – ідеальне поєднання порядку, структурованості і в той же час свободи. Знімаючи якусь дійсно епічну сцену, їм вдається показати в ній голос кожного персонажа, будь то Грут або Небула.

Про свого персонажа Брюса Беннера

Доктор Беннер – вчений і геній, який живе у вічному стані паніки, адже боїться, що його внутрішній монстр, Халк, вирветься назовні. Але в цьому фільмі все змінюється: Беннер більше не пов'язаний з Халком через гнів. Раніше він боявся своїх емоцій, тому що вони могли викликати Халка, тепер же в ньому набагато більше людяного, ніж в попередніх частинах. У цій серії у мене було більше можливостей жити і відчувати свого персонажа. У той же час, конфлікт в тому, що Беннер вже не може викликати Халка, коли він йому потрібен, і залишається один на один зі своїми страхами і комплексами. Я довго чекав цього моменту!

Про стосунки Брюса Беннера і Тоні Старка

Вони завжди будуть братами! (Сміється) Хоча насправді, звичайно, вони абсолютно різні.

Про головну "суперсилу" фільму

Найдивовижніше в "Месниках" – це те, скільки талановитих людей працювало в кожному департаменті по всьому світу, від декораторів до фахівців з візуальних ефектів. Важливо ще й те, що це люди різних національностей, і я думаю, це і є сучасна міфологія. Наша знімальна група – це мікросвіт, ідеальний світ в реальності. Вони відображають нашу культуру і погляди краще, ніж будь-яка політична ідеологія. Глядачам сподобається масштаб фільму і те, що в ньому зібрані всі їхні фаворити. Це вимагає певного нахабства: зібрати усіх героїв в одному фільмі, і зробити таку кінцівку, після якої глядачі не захочуть тебе вбити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.