До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найцікавіші локації з фільму "Хан Соло. Зоряні війни: Історія"

У прокаті з'явився новий епізод кіносаги "Зоряні війни" – "Хан Соло. Зоряні війни: Історія". Велика частина зйомок відбулась на Канарських островах, також знімали в Альпах і Англії. Vogue.ua знає подробиці.

Корелія – рідна планета Хана Соло
Епічні пейзажі завжди займали важливе місце в сазі "Зоряних воєн". Наприклад, скелі ірландського острова Скелліг-Майкл в "Пробудженні сили", або чорні піски ісландського пляжу Рейнісфьяра в місії на Іду в "Вигнанці-1" – з тих пір, як ці локації з'явилися у фільмах, кількість туристів там зростає в геометричній прогресії. Тепер настала черга "Хана Соло" привести нас в цікаві кінематографічні місця. На щастя, вони – в Європі, а не на Алдераані або Татуїні.
Острів Фуертевентура, Канарський архіпелаг

"Хан Соло. Зоряні війни: Історія" – це приквел про юного Хана Соло, до того як він зустрів Чубаку і взяв контроль над Тисячолітнім соколом. Дія фільму починається на рідній планеті героя – Корелії. Ці мальовничі місця в фільмі "грає" заповідник Хандія, розташований на острові Фуертевентура Канарського архіпелагу. Цей острів вулканічного походження знаменитий скелями, печерами і білосніжними пляжами. Він оточений теплою водою, до нього не дістають гарячі вітри Сахари, що робить його клімат ідеальним. Цілий рік сюди приїжджає багато туристів, а особливою популярністю він користується у любителів серфінгу, віндсерфінгу, водних лиж. Крім "Зоряних війн", тут знімали "Диктатор" Саші Барона Коена і "Вихід: Царі і боги" Рідлі Скотта.

Реклама

Італійські Доломітові Альпи були використані як локація для зйомок Вандори – нової сніжної планети у Всесвіті "Зоряних воєн", де Хан і його хитрий Вукі беруть участь в зухвалому пограбуванні. Шанувальники Джеймса Бонда можуть розпізнати ці снігові вершини з іншого фільму: саме тут минула лижна гонка за участю Бонда Роджера Мура в стрічці 1981 року "Тільки для ваших очей".

Актор Роджер Мур позує на тлі Доломітових Альп для листівки зі зйомок

Мандрівники, які потрапляють сюди, можуть зупинитися неподалік місця зйомок в так званих "refugios" (традиційних гірських притулках) або оселитися в прилеглому гірськолижному містечку Мізуріна, де, власне, і жила знімальна група. Окремої уваги варте і гастрономічне життя в Доломітах: в одній маленькій долині Альта-Бадія є не менше шести ресторанів, нагороджених зіркою Мішлен, таких, наприклад, як St Hubertus і La Siriola.

Доломітові Альпи

Ті, кому імпонує футуризм в архітектурі, можуть здивуватися, дізнавшись, що штаб суднобудівної верфи на Корелії, де працював батько Хана – справжня будівля і розташована в досить прозаїчному місці, а не в космічному просторі. Електростанція в місті Фолі, біля Саутгемптона, побудована наприкінці 1960-х років. Вона знаменита на весь світ своєю диспетчерською в формі тарілки і димоходом висотою з лондонську радіотелевізійну станцію BT Tower. Раніше це місце планували перетворити на найбільший оглядовий майданчик на півдні Англії, але зараз цей проект призупинено. Проте, мандрівники часто приїжджають сюди, щоб відчути монументальну похмурість цього місця.

Електростанція в місті Фолі, недалеко від Саутгемптона

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.