До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ларс фон Трієр повертається на Каннський кінофестиваль

Сім років тому режисер Ларс фон Трієр став персоною нон-грата на Каннському кінофестивалі. Один з улюблених режисерів Канн, а Трієр дев'ять разів був номінований в Каннах і двічі взяв головний приз фестивалю – за картини "Та, що танцює у темряві" і "Розсікаючи хвилі", 2011 року невдало пожартував на Каннській прес-конференції фільму "Меланхолія", коли сказав , що симпатизує Гітлеру і нібито є нацистом. На довгих сім років режисера виключили зі списків тих, кого раді бачити на головному світовому кіноогляді.

Цього року Ларс фон Трієр нарешті повернеться на фестиваль. Про це в інтерв'ю французькому радіо розповів креативний директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо. Також в цій бесіді Фремо підтвердив, що в програмі фестивалю покажуть новий фільм Трієра, трилер "Будинок, який побудував Джек", але поки в офіційній програмі фестивалю картини Трієра немає.

Реклама
"Будинок, який побудував Джек"

"Будинок, який побудував Джек" – трилер про серійного вбивцю Джека, який працював у Вашингтоні в 1970-80-х роках. Головні ролі у фільмі зіграли Ума Турман, Райлі Кіо і Метт Діллон. Режисер розповідає, що історія натхненна політикою Дональда Трампа: "Фільм вихваляє ідею того, що життя – зла і безсердечна річ. Це підтверджує нещодавну появу homo trumpus, щурячого короля". Стрічку знімали 2017 року в Данії і Швеції.

"Будинок, який побудував Джек"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.