До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий супергерой: хто такий Аквамен

Харизматичний Джейсон Момоа, зірка серіалу "Гра престолів", грає Аквамена в новому фільмі DC. Vogue.ua зібрав все, що потрібно знати про цього супергероя.

Кадр з фільму "Аквамен"

Аквамен дихає під водою, швидко плаває і розмовляє з рибами. А ще у нього є ефектний тризуб з п'ятьма зубцями. Звучить мило, але для всесвіту супергероїв не дуже корисні, на перший погляд, якості. Особливо в порівнянні з Суперменом, який легко і витончено рятує планету, і якому не страшні ні кулі, ні отрута, ні хвороби; або з Бетменом, який присвятив життя викоріненню злочинності. Саме тому останні років шістдесят Аквамен, що з'явився в коміксах 1941 року, вважався аутсайдером і персонажем другорядним. Поки його не зіграв Джейсон Момоа.

Реклама
Джейсон Момоа в образі Аквамена
Джейсон Момоа, кадр з фільму "Аквамен"

У наш час Аквамен вперше з'явився в кіно 2016 року у фільмі "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості". Спочатку Джейсон Момоа йшов на кастинг, щоб спробувати себе у ролі Бетмена, але не дуже вірив в те, що його можуть взяти на цю роль. Але після проб режисер фільму Зак Снайдер запропонував йому стати Акваменом, що Момоа, який народився на Гаваях, сприйняв скептично. "Білий хлопець, блондин? У колготах і помаранчевій сорочці?", – згадує свою реакцію актор (традиційне зображення Аквамена – облягаючі зелені лосини і помаранчева сорочка, нагадує луску риби). У підсумку, в сольному фільмі ми отримали зовсім іншого Аквамена: його тіло розмальоване складними татуюваннями, і він воліє більшу частину часу перебувати не в костюмі "риби", а без нього, та демонструвати неймовірну фізичну форму.

Джейсон Момоа і Ембер Герд на зйомках "Аквамена"

За словами Джейсона Момоа, на зйомках йому було непросто. Багато бійок знімали в басейні або прямо у воді (фільм знімали в Австралії, Сицилії і Тунісі), і актори були обмотані проводами, що створювало певний дискомфорт. Всі трюки були незвичними, і виконувати їх було непросто не тільки акторові, а й двом його професійним каскадерам. Хоча, 39-річний Джейсон Момоа – відмінний Аквамен. Актор народився і виріс на Гаваях, дуже любить воду, і, що символічно, дебютував в кіно в серіалі "Рятувальники Малібу" 1999 року. В інтерв'ю Момоа відверто розповідає, що йому часто не щастило з ролями, і його нестандартна зовнішність часто відлякувала режисерів. Знаменитим по-справжньому його зробив серіал "Гра престолів", де Момоа зіграв Кхала Дрого, ватажка племені дотракійців. Його герой – сильний воїн з довгим ефектним хвостом і сталевими м'язами, від якого в серіалі не відірвати погляд.

Ембер Герд у ролі Міри
Ніколь Кідман у фільмі "Аквамен"

Режисер "Аквамена" – Джеймс Ван, який народився в Малайзії, а виріс в Австралії. У кіно Вана вважають вундеркіндом – в 23 роки, в якості студентської роботи, він написав сценарій до фільму "Пила", і в результаті став продюсером популярної серії трилерів. Його "Аквамен" – яскраве кіно, фільм-атракціон, в який хочеться зануритися з головою. На знімальному майданчику Джеймс Ван зібрав відмінний акторський склад: кохану Аквамена грає Ембер Герд, а його мати, королеву Атлантиди у вигнанні – Ніколь Кідман. В український прокат фільм виходить 13 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.