До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми дивитися на фестивалі "Французька весна" онлайн

В Україні стартував фестиваль "Французька весна — 2021", а разом з ним і кінопрограма "Фестиваль допрем’єрних показів", яка дає глядачам можливість побачити найцікавіші кіноновинки Франції. Всі стрічки цього року можна подивитися онлайн. Розповідаємо про найцікавіші фільми програми.

"Він і вона"

Романтична комедія Седріка Клапіша ("Китайська головоломка", "Париж") з однією з найяскравіших молодих актрис Франції в головній ролі — Анною Жирардо. Сюжет фільму типово французький — у найкращому сенсі цих слів. Головні герої — він і вона. У них багато спільного: обом по 30 років, живуть у Парижі буквально через стіну й милуються однаковим краєвидом. Ходять однаковими вулицями, пліч-о-пліч вибирають продукти в крамницях. Він відвідує психотерапевта, щоб впоратися з тривогою й безсонням. Вона також ходить на сеанси психотерапії. І... вони ніколи не помічали одне одного. І хоча сюжет звучить тривіально, на нас чекають сюрпризи й нестандартний розвиток подій — велика частина фільму присвячена не стосункам пари, а тому, як вони живуть до зустрічі одне з одним.

Реклама
"Найкращі роки життя"

Продовження культових стрічок Клода Лелуша — "Чоловік і жінка" і "Чоловік і жінка: 20 років по тому". У всіх трьох фільмах головні ролі грають Анук Еме і Жан-Луї Трентіньян. У новому фільмі події відбуваються за пів століття після подій першої стрічки, яку Лелуш зняв 1966 року. Колишній автоперегонник живе в будинку для людей похилого віку й має хворобу Альцгеймера. Він не згадає, що з ним відбувалося кілька хвилин тому, але добре пам’ятає свою історію кохання із жінкою, яку зустрів 52 роки тому...

"Милий друг"

Сімон — восьмирічний сирота, що понад усе мріє про родину. Хлопчик відрізняється від інших дітей: він має здатність перевтілюватися в будь-яку людину, якої коли-небудь торкався. Зворушливе й добре кіно французького режисера Лео Кармана.

"Школа хороших дружин"

Якщо ви любите французьку моду 1960-х і класичні французькі комедії, то "Школа хороших дружин" точно не залишить вас байдужими. Події стрічки відбуваються в Парижі 1968 року. Після смерті чоловіка Полетта (її грає неперевершена Жюльєт Бінош) самостійно керує сімейним бізнесом — школою для домогосподарок. Справа ось-ось збанкрутує, а жінка втрачає впевненість у собі. Тим часом на вулиці травень 1968-го і в повітрі вже відчувається дух свободи... Жінки дедалі більше говорять про фемінізм, і Полетта вирішує почати нове життя... Картина Мартена Прово здобула премію "Сезар" за найкращий дизайн костюмів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.