До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минув Fashion Film Festival Kyiv 2019

18 травня в кіностудії FILM.UA відбувся другий Fashion Film Festival Kyiv, організований FILM.UA GROUP і Ukrainian Fashion Week. Фестиваль відвідали близько 1200 гостей, і кожен з них міг взяти участь у лекціях, public talks, подивитися fashion-стрічки українських і зарубіжних режисерів.

Цього року для участі в конкурсній програмі фестивалю подали 95 робіт, серед яких журі обрало 18 фіналістів. Гран-прі фестивалю – перемогу в категорії Best Fashion Film і приз 50 000 гривень отримав фільм BORN TO, режисер Павло Буряк. У категорії Best Fashion Story переміг фільм LOVE2 режисера Ярослава Бугайова. Він отримав грант на 20 000 гривень від компанії FILM.UA на оренду павільйону. Також журі відзначило фільм SAUVAGE режисера Анастасії Мілевської, який переміг у категорії Best Production. Автор отримала грант від компанії PATRIOT Rental на технічне забезпечення зйомок – 20 000 гривень. Спеціальний приз від генерального партнера фестивалю, компанії Visa, отримав режисер фільму FROM BEYOND Jordan Blady. Вся знімальна команда кінострічки отримала кільця з платіжною технологією Visa, якими можна розраховуватися так само, як і безконтактною карткою Visa.

Реклама

У межах фестивалю відбулася національна прем'єра повнометражної документальної стрічки See Know Evil, присвяченої життю і творчості Давида Сорренті, культової фігури світу моди, фотографії та молодіжної культури 1990-х.

Цього року організатори вирішили скористатися сповна унікальними можливостями майданчику фестивалю і провели воркшоп "Short On The Spot" – новий формат сучасного фільммейкінгу, учасники якого за вісім годин, не залишаючи кіностудії FILM.UA, зняли, змонтували і представили глядачам власні fashion-відео. Керували цим процесом досвідчені наставники – режисер і креативний продюсер fashion-фільмів Павло Буряк, фотограф, режисер і автор fashion-фільмів Ярослав Бугайов, режисер і арт-директор fashion-фільмів Дарина Рубінштейн, а також режисер Дмитро Куєвда, який приєднався до проекту на етапі відбору відзнятого матеріалу і монтажу.

Спікерами фестивалю стали професіонали світу моди, медіа та кіно. Своїм баченням актуального відеоконтенту поділилися креативний продюсер Vogue UA TV, Ольга Жижко і редактор відділу моди Vogue UA, Веня Брикалін. Стиліст і художниця костюмів повнометражного фільму "Віддана" Леся Патока розповіла аудиторії про тонкощі і труднощі роботи над образами для історичного кіно.

Public talk Олі Жижко і Вені Брикаліна

Спеціально запрошений організаторами член міжнародного журі конкурсної програми FFFK-2019, куратор багатьох міжнародних фестивалів і співзасновник Berlin Fashion Film Festival, Ніколо Монтанарі (Великобританія) і директор з маркетингу FILM.UA GROUP, Поліна Толмачова розповіли численній аудиторії про нові тенденції в створенні відеоконтенту і основні складові його успішного просування.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.