До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих серіалів 2021 року

Грудень — прекрасна пора не тільки будувати плани на майбутній рік, а й підбивати підсумки року, що минає. Що ж, саме час вибрати 10 найкращих серіалів 2021 року — а як щось із цього переліку ви подивитися не встигли, то можна надолужити найближчими вихідними.

"Це гріх"

Події фільму розгортаються в 1980-ті й оповідають про життя геїв у Лондоні та епідемію СНІДу. Блискучий серіал Рассела Т. Девіса "Це гріх" не раз змусить вас плакати завдяки талановитій грі молодих акторів: це соліст гурту Years & Years Оллі Александер, Натаніель Кертіс, Лідія Вест, Омарі Дуглас і Каллум Скотт Гавеллс. Рижиссер зізнається, що сценарій багато в чому ґрунтується на його власному досвіді й досвіді його друзів, а також знятий "на пам’ять покоління, яке загинуло через жахливу ​​хворобу". Бонус серіалу — яскраві камео знаменитих акторів Стівена Фрая й Ніла Патріка Гарріса, а також ностальгічний саундтрек 80-х, у якому є все: і Wham!, і Кейт Буш, і Pet Shop Boys.

Реклама
"Мейр з Істтауна"

Захопливий кримінальний серіал про жінку-детектива Мей (Кейт Вінслет), яка намагається розкрити вбивство однієї дівчинки-підлітка й зникнення іншої в передмісті Істтауна, штат Пенсильванія. Паралельно з розвитком детективної лінії серіалу, ми дізнаємося дедалі більше й більше подробиць про власну сімейну історію Мейр і дитячу травму, яку вона пережила. Головна перевага серіалу — Кейт Вінслет, яка в цій ролі демонструє всю глибину своєї акторської майстерності.

"Люпен"

В останні роки ведуться нескінченні суперечки про те, як найкраще модернізувати франшизу про Джеймса Бонда. Потім на Netflix з’явився "Люпен" — головний герой змушує нас запитати себе, а чи потрібен нам Бонд? У центрі серіалу чарівний грабіжник Асан Діоп, образ якого натхнений популярним персонажем французької літератури Арсеном Люпеном. Батько Асана, сенегальський іммігрант, сидів у в’язниці після несправедливого звинувачення в крадіжці намиста, що колись належало Марії-Антуанетті, і тепер герой мстить багатіям за батька. Цікаво спостерігати, як Діоп використовує расизм, з якими він стикається всюди, щоб прослизнути крізь тенета французької влади. У головній ролі — чарівний Омар Сі, один з найпопулярніших акторів Франції. Одне з найуспішніших шоу Netflix, перший сезон якого подивилося майже 70 мільйонів осіб.

"Ти"

Якщо ви з тих, кому набридли соцмережі, і плануєте піти з них, влаштувавши цифровий детокс, то серіал "Ти" вам сподобається. Його головний герой — чарівний хлопець Джо, який працює в книгарні. Одного разу Джо знайомиться з дівчиною, яка приходить до нього в крамницю, і починає переслідувати її. Завдяки соцмережам Джо дізнається про дівчину все й буквально як маніяк починає стежити за нею. Талановитий і до жаху актуальний серіал.

"Білий лотос"

Весела комедія про пригоду на гавайському курорті. В ідилічних пейзажах тропіків відпочиває група гостей, один ексцентричніший від іншого, але ідилія триватиме недовго, а на курорті почнуть відбуватися дивні справи. "Білий лотос" – дотепна соціальна сатира.

Дивитися на oll.tv

"Голстон"

"У мене є бачення. Я хочу змінити обличчя американської моди", — каже дизайнер Рой Голстон, стоячи біля вікна у своєму шикарному офісі на Мангеттені. За кадром звучить Enjoy the Silence гурту Depeche Mode. "Голстон" — яскравий, модний і водночас дуже зворушливий байопік про дизайнера Роя Голстона, серед клієнтів якого були Джекі Кеннеді й Елізабет Тейлор, Марлен Дітріх і Діана Вріланд. Головну роль зіграв абсолютно блискучий Юен Макгрегор.

"Статеве виховання"

Найкращий серіал про секс на сучасному телебаченні. Його головні герої — підліток Отіс і смілива феміністка Мейв, у яку закоханий Отіс, — відкривають у власній школі клініку сексотерапії та дають підпільні поради про секс своїм однокласникам. Річ у тім, що мама Отіса Джин (у виконанні блискучої Джилліан Андерсон) — сексологиня, тому Отіс усе знає про секс. Герої серіалу — вільні й допитливі підлітки — закохуються, розбираються зі своєю ідентичністю, не бояться бути собою, а головне — приймають одне одного такими, як вони є, і в цьому головне диво "Статевого виховання".

"Сцени з подружнього життя"

Мінісеріал "Сцени з подружнього життя" — це адаптація однойменного фільму Інгмара Бергмана 1973 року. Серіал переносить історію шведського режисера 1970-х у сучасну Америку, а в головних ролях — прекрасний дует Джессіки Честейн і Оскара Айзека. Головні герої грають подружжя, яке розлучається після десяти років спільного життя. Після цього їхні почуття спалахують з новою силою... "Сцени з подружнього життя" точно варті вашої уваги — особливо з огляду на той факт, що серіал називають одним з головних фаворитів майбутніх перегонів за "Золотий глобус".

"Прибиральниця. Історія матері-одиначки"

Яскрава дебютантка Маргарет Квеллі, про яку світ дізнався після фільму "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно, виконує головну роль у новому серіалі "Прибиральниця: Історія матері-одиначки". Вона грає молоду матір, яка миє туалети багатих людей, щоб забезпечувати маленьку доньку. Партнеркою Маргарет на зніманні стала її мати, актриса Енді Макдавелл — у фільмі вона також зіграла матір героїні Квеллі. Серіал знято на основі мемуарів Стефані Ленд "Прибиральниця. Історія матері-одиначки, яка вирвалася зі злиднів" і це один з найкращих серіалів про аб’юз та емоційне насилля, що вийшли останнім часом.

"Гра в кальмара"

"Гра в кальмара" — південнокорейський серіал, що розповідає про групу людей, які через матеріальну скруту вирішили взяти участь у таємному турнірі на виживання з фінальним призом. У процесі герої розуміють, що виживуть у цій страшній грі тільки найсильніші. Серіал режисера Хван Дон Хека присвячений проблемі класової нерівності в Південній Кореї, а ідею породила особиста фінансова криза, яку пережив режисер і його сім’я у 2010-х. Жахливі епізоди — від просоченого кров’ю раунду "Червоне світло і Зелене світло" до перетягування канату на смерть — затамовують дух. Також у серіалі знялися талановиті південнокорейські актори: наприклад, модель з обкладинки Vogue Чон Хо Ен грає головну жіночу роль задумливої перебіжниці з Північної Кореї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.