До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де знімають серіал "Корона"?

Поки шанувальники серіалу "Корона" чекають виходу третього сезону, Vogue.ua розглянув локації, де відбуваються його зйомки.

"Корона" – один з наймасштабніших і успішних проектів Netflix. Один епізод коштує приблизно п'ять мільйонів євро (що робить його найдорожчим серіалом після "Гри престолів"), а сам серіал запланований на шість сезонів. У липні почалися зйомки третього сезону, який розповість про життя королівської сім'ї в 1970-х роках.

Реклама

Цікаво, що спочатку продюсери планували побудувати всі основні локації в студії, але потім зрозуміли, що відтворити атмосферу королівських особняків штучно навряд чи вдасться. Тому майже всі інтер'єрні зйомки проводили в особняках і палацах Великобританії і Шотландії. Одне з найвідоміших місць в серіалі – Букінгемський палац. Його інтер'єри художники "Корони" відтворили в будинку Ланкастерів – його розмір дав змогу весь час шукати нові місця для зйомки. Цей особняк розміщений в Ветсмінстері на вулиці Пелл-Мелл – за два кроки від справжнього Букінгемського палацу.

Аудієнції її Величності з прем'єр-міністрами зняті в Розем парку, в північній частині Лондона. Частина зйомок відбувалась у Вілтонгаусі, маєтку родини Пембрук, де також знімали фільм "Божевілля короля Георга". На відміну від перших двох, Вілтонгаус відкритий для публіки.

<b>локации сериала "Корона"</b>

Локації в Шотландії включають Слейнс, який з'являється в 1 сезоні "Корони". Він розташований на скелі з видом на Північне море, але його зруйнований стан дав змогу проводити тільки зовнішні зйомки. Для Гордонстауна, шотландської державної школи, команда серіалу повернулася на південь в Глостершир.

Замок Слейнс

Для Марлборо, будинку королеви Марії, використовували садибу Хетфілдгаус, відому завдяки неушкодженому золотому листяному даху, галереї та бібліотеці.

Хетфілдгаус

Епізоди, що відбуваються в Південній Африці, стали приводом для зйомок закордоном. У першому сезоні це була Кенія, де Елізабет дізналася про смерть свого батька, а в 2-му сезоні, в світовому турне принца Філіпа, зйомки робили майже по всьому світу: Кейптаун був представлений як Мельбурн, річка Кебурмумс була річкою Амазонка, Херманус – Бермудськими островами. Уже відомо, що третій сезон частково зніматимуть в південній частині Тихого океану і в Карибському басейні.

серіал "Корона" 1 сезон

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.