До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джеймс Нортон зніметься у фільмі, який продюсує Україна

Британський актор Джеймс Нортон, зірка фільмів "Війна і мир" і "Вільям Тернер", зіграє у фільмі "Гарет Джонс" польського режисера Агнешки Голланд. У центрі стрічки – історія знаменитого журналіста Гарета Джонса, який першим на заході написав про Голодомор 1932-33 років в Україні. Серед продюсерів фільму – українська кінокомпанія Kinorob, а також Держкіно України.

Джеймс Нортон в серіале "Війна і мир"

Джеймс Нортон, якого називають одним з головних претендентів на роль нового Джеймса Бонда, зіграє у фільмі "Гарет Джонс" головну роль. Історія його персонажа – практично детектив. У 1930-ті роки журналіст Гарет Джонс вирушив у Радянський союз, а після випустив свій знаменитий прес-реліз про голод в СРСР, який був критично сприйнятий на заході. Події у фільмі відбуваються саме в ці роки: Гарет Джонс відправляється в Москву, щоби взяти інтерв'ю в Сталіна і написати статтю. Пізніше біографія Гарета Джонса і його пригоди в СРСР лягли в основу роману Джорджа Орвелла "Колгосп тварин".

Реклама
Агнешка Голланд

"Сценарій в дуже оригінальному ключі говорить про проблеми 20-го століття, які сьогодні здаються особливо актуальними ", – каже режисер Агнешка Голланд. Фільм зніматимуть в Україні, Польщі та Великобританії, а в прокат він вийде в 2019-му році.

Читайте також:

Як Алісія Вікандер готувалася до ролі Лари Крофт

7 фільмів Даррена Аронофскі, про які варто згадати

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.