До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в кінотеатрах у грудні 2021

Повернення "Матриці", довгоочікуваний байопік про принцесу Діану з Крістен Стюарт, мюзикл "Вестсайдська історія" і багато іншого — останній місяць року буде дуже кіношним і цікавим. Список кінорелізів місяця, які не можна проґавити, шукайте нижче.

"Дім Ґуччі"

"Дім Ґуччі" тільки другий тиждень у прокаті, а вже спричинив гучний резонанс. І поки глядачі співають дифірамби харизмі Леді Ґаґи, що зіграла світську левицю Патрицію Реджані, яка вбила свого чоловіка, спадкоємця імперії Мауріціо Ґуччі, сім’я Ґуччі вже висловилася критично щодо фільму. "Мильною оперою" назвав "Дім Ґуччі" і дизайнер Том Форд, початок кар’єри й перші колекції якого якраз показано у фільмі. Що ж, така реакція робить "Дім Ґуччі" ще привабливішим для звичайного глядача, який хоче зрозуміти: чому ж насправді Патриція Реджані найняла кілера, щоб той застрелив її чоловіка? До речі, в українському видавництві "Фабула" днями вийшла книга Сари Гей Форден "Дім Ґуччі: Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру та пожадливості", за якою знято фільм.

Реклама

25 листопада

"Агнець"

Шведська стрічка "Агнець" — один з найяскравіших артфільмів року, прем’єра якого відбулася в межах програми Каннського кінофестивалю. Він також потрапив до довгого списку "Оскара" як найкращий фільм іноземною мовою. Самобутній трилер Вальдімара Йоханнссона розповідає про пару, яка живе на фермі в ісландській глушині. Одного разу їхня вівця народжує незвичайне ягня — страшний гібрид тварини й людини. Пара, яка незадовго до цього втратила дитину, вирішує всиновити дивну істоту... Головну роль — жінки на ім’я Марія, яка втратила доньку, — грає шведська акторка Нумі Рапас, зірка фільмів "Дівчина з тату дракона" і "Прометей".

26 листопада

"Спенсер. Таємниця принцеси Діани"

Фільм Пабло Ларрейна "Спенсер. Таємниця принцеси Діани" зображує всього чотири дні з життя принцеси Діани, але ці кілька днів відіграли величезну роль у житті королівської родини. Напередодні 1991 року, під час різдвяних канікул з королівською родиною в маєтку Сандрингем у Норфолку Діана вирішує розлучитися з принцом. Ще до свого виходу фільм наробив чимало галасу: зокрема, модні критики обговорюють розкішні вбрання, які створила художниця Жаклін Дюрран у колаборації з Домом, а кінокритики вже пророкують фільму кілька номінацій на "Оскар". Тим часом актриса Крістен Стюарт, яка зіграла Діану, відверто сказала, що це найкраща і найскладніша роль в її житті — і що насправді ми тільки думаємо, що знаємо принцесу Діану.

9 грудня

"Хід короля"

Весна, 1938 рік. Йозеф намагається покинути окуповану нацистами Австрію, але його заарештовують. Замкнений в одиночній камері, він зовсім втрачає зв’язок зі світом. Але одного разу йому вдається вкрасти в тюремників книгу про шахи. Гра стає для нього порятунком. Цей сюжет може бути знайомий вам: фільм "Хід короля" — екранізація знаменитого оповідання Стефана Цвейга "Шахова новела". Опубліковане в 1942 році, воно стало останнім твором письменника. Виконавець головної ролі, німецький актор Олівер Мазуччі, дістав за цей фільм приз як найкращий актор на Баварській кінопремії.

2 грудня

"Вестсайдська історія"

Мюзикл Стівена Спілберга нарешті виходить у прокат. "Вестсайдська історія" — мюзикл за мотивами культового фільму Роберта Вайза, який здобув 10 статуеток премії "Оскар" і ввійшов в історію як один з найкращих американських кіномюзиклів. Це адаптація історії про Ромео і Джульєтту, події якої перенесли в Нью-Йорк 1950-х. Головні герої — Тоні й Марія, підлітки з двох конкурентних вуличних банд, які закохуються одне в одного. Фільм знято за сценарієм Тоні Кушнера, який раніше працював зі Спілбергом над "Мюнхеном" і "Лінкольном".

"Ейфель"

Події стрічки відбуваються наприкінці XIX століття в Парижі. Уряд просить Ейфеля спроєктувати що-небудь разюче для Всесвітньої виставки 1889, а він хоче працювати над будівництвом метро. Раптово все змінюється, коли інженер зустрічається із загадковою жінкою Адрієнною (саме її грає зірка серіалу "Статеве виховання" Емма Маккей) зі свого минулого. Синопсис каже, що "коли шлях Ейфеля знову перетинається з Адрієнною, їхня заборонена пристрасть надихає його назавжди змінити вигляд Парижа, здійснивши інженерний подвиг на честь коханої". Роль Ейфеля дісталася Ромену Дюрі.

16 грудня

"Матриця: Воскресіння"

"Матриця: Воскресіння" — четверта частина культової стрічки з Кіану Рівзом, яку зняла Лана Вачовська. Кіану Рівз повертається до ролі Нео, що зробила його наприкінці 90-х улюбленцем усього світу, а канадська актриса Керрі-Енн Мосс — до ролі Трініті. Чутки про те, що Матриця отримає продовження, ходили понад п’ять років — і виявилися правдою. Судячи з трейлеру, щонайменше саундтреки до фільму прекрасні — однією з головних пісень стала композиція White Rabbit гурту Jefferson Airplane, що вийшла 1967 року.

22 грудня

"Співай 2"

Продовження популярної анімації "Співай" 2016 року виходить напередодні новорічних канікул, тож додайте його до свого списку фільмів для всієї родини. У другій частині йтиметься знову про коалу на ім’я Бастер, яка організовує пісенний конкурс. Чарівних звірів озвучили голлівудські актори: Скарлетт Йоганнссон, Меттью Макконагі, Різ Візерспун, а пісні в мультику виконуватимуть Фарелл Вільямс і Боно.

30 грудня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.