До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що можна подивитися на Netflix напередодні "Золотого глобуса — 2021"

28 лютого в Лос-Анджелесі відбудеться церемонія "Золотий глобус", а отже сезон кінонагород нарешті відкрито. Лідер за кількістю номінацій цього року Netflix — проєкти Netflix номіновані в 42 категоріях. Розповідаємо, які фільми й серіали потрібно встигнути подивитися до церемонії.

"Неортодоксальна"

"Неортодоксальна" — справжній гіт весни 2020 року. Серіал заснований на автобіографічному романі Дебори Фельдман "Неортодоксальна: скандальна відмова від моїх хасидських коренів". У ньому ізраїльська актриса Шира Хаас грає юну Есті, яка тікає з ультраортодоксальної єврейської громади в Нью-Йорку до Німеччини в пошуках свободи. Unorthodox порушує десяток глобальних питань, серед яких консерватизм релігії й ставлення до жіночого тіла. "Я приїхала до Берліна майже за два місяці до початку знімань", — розповіла Vogue Шира Хаас, якій довелося опанувати їдиш для цієї ролі. "Ми ретельно готувалися, зокрема пильно вивчали традиційні єврейські ритуали, які показуємо на екрані. Мали дводенну репетицію весільної сцени. Весілля мало бути ідеальним, і кожен мав розуміти, що він робить, тому на майданчик запросили консультанта з питань релігії".

Реклама
"Шиттс Крик"

"Шиттс Крик" увійшов в історію на тогорічній церемонії нагородження номінантів "Еммі", де четверо виконавців головних ролей забрали додому статуетки. На "Золотий глобус" також номіновані Юджин Леві, Деніел Леві, Кетрін О'Гара й Енні Мерфі. Вони грають Джонні, Мойру, Девіда й Алексіс Роуз, членів неймовірно заможної родини, вимушеної покинути селище Шиттс Крик після того, як фінансовий консультант видурив їхні гроші. Якщо ви шукаєте серіал, який допоможе вам пережити останні місяці пандемії, то це саме він.

"Суд над чиказькою сімкою"

Політична драма Аарона Соркіна розповідає про суд над Чиказькою сімкою, групою протестантів проти війни у ​​В’єтнамі. Їх звинуватили в змові, підбурюванні до безладів і заворушень у Чикаго після того, як їхній мирний протест переріс у насилля через зіткнення з поліцією. До складу блискучого акторського ансамблю входить Едді Редмейн у ролі Тома Гайдена, студента-політика, який пізніше одружився з Джейн Фондою; Саша Барон Коен і Джеремі Стронг у ролі гіпі й засновників Міжнародної молодіжної партії; Майкл Кітон у ролі генерального прокурора США Вільяма Ремсі Кларка і Ях’я Абдул-Матін II у ролі Боббі Сіла, голови Чорних пантер.

"Корона"

Що можна сказати про "Корону"? Якщо ви тільки збираєтеся переглянути четвертий сезон, зробіть це до 28 лютого. "Корона" має безліч номінацій. Олівія Колман і Емма Коррін номіновані в категорії "Найкраща жіноча роль у телесеріалі" за виконання ролей королеви Єлизавети II й Діани відповідно. А Джилліан Андерсон (зіграла Маргарет Тетчер) і Гелена Бонем Картер (принцеса Маргарет на екрані) змагатимуться в категорії "Найкраща актриса другого плану". Годі й уявити яскравіших суперниць. Також Джош О'Коннор (принц Чарльз) боротиметься за нагороду в категорії "Найкраща чоловіча роль у телесеріалі". І сам серіал теж номіновано в категорії "Найкращий телесеріал — драма".

Можливо, вас також зацікавить наш гід найкращими фільмами й серіалами про принцесу Діану.

"Манк"

Якщо ви ніколи не бачили "Громадянина Кейна", нині ідеальний момент, щоб переглянути шедевр Орсона Веллса 1941 року. Саме цей фільм надихнув Девіда Фінчера на створення стрічки "Манк", сценарій до якої написав покійний батько режисера — Джек. Драма фокусується на житті голлівудського сценариста Германа Дж. Манкевича. Він відвідує вечірки, де спілкується з медіамагнатом Вільямом Рендольфом Герстом (Чарльз Денс) і його коханкою Меріон Девіс (Аманда Сейфрід), а потім використовує їхні стосунки як основу свого сценарію до фільму "Громадянин Кейн". Знятий у чорно-білій естетиці, із чудовою джазовою музикою, фільм, по-перше, дуже романтичний, а по-друге, тонко критикує багато вад Голлівуду тієї епохи — і сьогоднішньої також.

"Хід королеви"

Аня Тейлор-Джой у ролі сироти-наркоманки, яка стає шаховою вундеркіндкою Бет Гармон — можливо, найкраще, що трапилося із шахами (у популярному сенсі) із часів Боббі Фішера. Але не лише видатна гра Тейлор-Джой — чудовий привід подивитися серіал. Ще — одяг та інтер’єри, які передають стиль 1960-х. Художниця-декораторка Сабін Шааф вмеблювала дім Гармон експонатами середини XX століття, а художниця костюмів Габрієль Біндер шукала натхнення в колекціях Андре Куррежа й фабриці Енді Воргола. Шахістка Бет Гармон схожа на актрису Джин Сіберг і музу Енді Воргола, Еді Седжвік, — і вона прекрасна у своєму вмінні діяти всупереч усім.

"Випускний"

Ді Ді Аллен (триразова лауреатка премії "Оскар" Меріл Стріп) і Баррі Глікман (володар премії "Тоні" Джеймс Корден) — зірки Бродвею, які переживають кризу. Нове бродвейське шоу з їхньою участю зазнало фіаско. Тим часом у маленькому містечку в Індіані старшокласниця Емма Нолан (дебютантка Джо Еллен Пеллман) переживає горе: керівництво школи заборонило їй відвідувати випускний бал зі своєю дівчиною Алісою. Бродвейські артисти вирішують, що ця ситуація — непоганий привід підтримати дівчину, привернути увагу до консерватизму школи, а заразом і пропіарити себе. Разом з групою своїх друзів-акторів вони вирушають до Індіани, щоб влаштувати дівчині справжній випускний у бродвейському стилі. На "Золотий Глобус" номінований Джеймс Корден.

"Емілі в Парижі"

Не кожен серіал здатен викликати такий спалах суперечок, як "Емілі в Парижі", яка дістала дві номінації на "Золотому глобусі": у категорії "Найкращий серіал — комедія чи мюзикл" і "Найкраща жіноча роль" для Лілі Коллінз. Зневажання французької культури? Чи ода Франції? Емілі Купер прогресивна? Чи ні? Принаймні останній серіал Даррена Стара перенесе вас до Парижа, а героїня Сільві (Філіппін Леруа-Больє) надихне оновити офісний гардероб після карантину.

"Ма Рейні: Мати блюзу"

Віола Девіс грає головну роль у ще одній яскравій адаптації Пулітцерівського лауреата Августа Вілсона. Її персонаж — легенда блюзу Ма Рейні. На дворі 1927 рік. Легендарна виконавиця разом з гуртом приїздить до Чикаго, щоб записати альбом. Робота в студії стає для всіх непростим випробуванням. Серед інших яскравих акторських робіт — Чедвік Боузман у ролі трубача Ліві: це остання роль актора, який помер у серпні. Боузман і Девіс номіновані на премію "Золотий глобус" за найкращу чоловічу й жіночу роль у драматичному фільмі відповідно (Боузман — посмертно). І, ймовірно, отримають номінації на "Оскара".

Список 10 найкращих серіалів 2020-го шукайте тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.