До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на Фестивалі американського кіно "Незалежність"

Лауреат "Золотого глобуса" і один з головних фаворитів "Оскара" – байопік "Джуді" з Рене Зеллвегер і новий автобіографічний фільм Шаї Лабафа – це ще не всі прем'єри, які можна побачити в Києві з 6 до 12 лютого на Фестивалі американського кіно "Незалежність".

"Джуді"

Рідкісна можливість побачити в Україні фільм "Джуді", який ще до "Оскара" встиг зібрати безліч нагород: і "Золотий глобус", і BAFTA, і Critics' Choice Awards. Головну роль – великої акторки Джуді Гарленд – виконує не менш велика Рене Зеллвегер, для якої "Джуді" став етапною роботою. Дія фільму відбувається 1969 року, коли Джуді Гарленд вирушає у Лондон на свій знаменитий аншлаговий концерт у The Talk of the Town. Тур на честь ювілею фільму триває п'ять тижнів: ми бачимо в кадрі втомлену, виснажену, розгублену зірку. На цьому етапі свого життя Гарленд пережила низку серйозних злетів і падінь, і боролася з хворобами, викликаними вживанням наркотиків і алкоголю. За словами самої Зеллвегер, Джуді Гарленд виявилася однією з найскладніших її ролей, при цьому їй "було що грати, як ніколи". Головна цінність у тім, що у фільмі Рене Зеллвегер сама співає.

Реклама
"Honey boy"

"Honey boy" розповідає про хлопця Отіса Лорда і його складні стосунки з батьком, який п'є і вживає наркотики. Сценарій для фільму написав Шая Лабаф: по суті, це історія його юності і становлення. Батько Лабафа, Джеффрі Крейг Лабаф, був клоуном і працював у цирку, мати – танцівницею. Коли Шаї було 10 років, його батько потрапив у наркологічну клініку, після чого батьки майбутнього актора розлучилися. Отіса Лорда в юності грає актор Лукас Геджес, а його батька – сам Лабаф. Одну з епізодичних ролей зіграла FKA Twigs, а в ролі матері актора з'явилася Наташа Ліонн. У назву фільму "Honey boy" винесене прізвисько, яке у Лабафа було в дитинстві.

"Прощання"

"Прощання" – кінострічка режисера китайського походження Лулу Ванг, який отримав понад 20 нагород по всьому світу, зокрема "Золотого глобуса" – він дістався співачці Аквафіні, яка зіграла головну роль. Сюжет цього чарівного й веселого фільму оснований на реальній історії. Біллі (Аквафіна) народилася в Китаї, але росла в США, а тепер їде до рідного міста Чанчунь, щоб провідати хвору бабусю. Щоб зробити її щасливою, сім'я збирається під приводом весілля – вони планують об'єднати родичів з різних країн, але не повідомляти бабусі, що жити їй залишилося недовго. Біллі їде додому неохоче, але в процесі фільму розуміє, скільки переваг у цій поїздці – наприклад, шанс дослідити свою батьківщину.

"Хвилі"

"Хвилі" входять до списку 10 найкращих фільмів 2019 року за версією Ради кінокритиків США. Фільм знятий на тлі романтичних пейзажів Флориди і розповідає історію двох пар, які шукають себе, дорослішають, закохуються. Видання The Wrap пише про кінострічку: "Камера висловлює внутрішній діалог персонажів з таким рівнем інтимності, що ти майже забуваєш про неї – поки не з'являється новий неперевершений кадр, від якого тобі перехоплює подих". "Хвилі" – ще й музичний фільм: у ньому звучить найпопулярніша музика 2000-х, від Емі Вайнгаус і Radiohead до Каньє Веста, A$AP Rocky і Кендріка Ламара.

"Сходження"

2019 року прем'єра фільму "Сходження" відбулася в Каннах, у межах програми "Особливий погляд", де він отримав премію Coup de Coeur. Це історія двох друзів Кайла і Майка – принаймні, вони були друзями, поки Майк не переспав із нареченою Кайла... Для режисера Майкла Ковіна це особлива історія, основана на реальних подіях. Тому він виступив не тільки режисером і сценаристом, але і зіграв роль Майка, тоді як у ролі Кайла з'явився його реальний близький друг, актор Кайл Марвін.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.