До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Урсулу Корберо — зірку серіалу "Паперовий будинок"

На Netflix вийшов фінальний сезон "Паперового будинку" — гіта, який з 2019 року тішив мільйони шанувальників у всьому світі. Серіал, знятий в Іспанії, відкрив світу чимало зірок іспанського кіно, ну а найпопулярніша серед них — актриса Урсула Корберо, смілива й зухвала хуліганка Токіо, з 24 мільйонами підписників в інстаграмі.

"Паперовий будинок"

У "Паперовому будинку" саме 32-річній Урсулі Корберо дісталася найяскравіша жіноча роль. Ми знайомимося з героїнею в першій серії й дізнаємося, що норовлива Токіо стала на слизьку дорогу в 14 років, а залучив її до такого життя коханий. Під час одного з пограбувань бойфренда Токіо підстрілюють, а вона втікає. Професор, який збирає команду найкращих грабіжників Іспанії, щоб пограбувати Королівський монетний двір, знаходить Токіо в найскрутніший момент її життя — і рятує від в’язниці. У серіалі Токіо — найколоритніший персонаж з вибуховим, імпульсивним характером. В одному з інтерв’ю Урсула Корберо зізналася, що образ Токіо натхнений Матильдою з фільму "Леон" Люка Бессона у виконанні Наталі Портман.

Реклама

32-річна Урсула Корберо — визнана зірка, до того ж далеко за межами її рідної Іспанії. Свідчення цьому — 24 мільйони підписників в інстаграмі, статус амбасадорки Дому Bvlgari, знімання в кліпах Дуа Ліпи й контракт з великою голлівудською кіностудією. Урсула народилася в Барселоні, і вже з дитинства знала, що буде актрисою. Її кар’єра почалася в юності зі знімання в рекламі, а вже в 13 років дівчина зіграла свою першу роль в іспанському серіалі "Розбите дзеркало". Зіркою в рідній Іспанії Корберо стала 2008 року після виконання однієї з головних ролей у гіті "Фізика або хімія" — молодіжному серіалі про пригоди учнів і викладачів коледжу Сурбаран. У 2008 серіал "Фізика або хімія" став одним з перших на сучасному телебаченні, що порушував важливі питання насилля в школі, расизму, сексизму та гомофобії.

Роль у серіалі "Паперовий будинок" Корберо дістала 2016 року. Цікаво, що в Іспанії "Паперовий будинок" спершу зовсім не вважався гітом. Його першу серію у 2017 році на каналі Antena 3 переглянули понад 4 мільйони осіб, але з кожним новим епізодом кількість переглядів знижувалася. Самі творці телешоу вже були готові до його закриття, але тут на історію зухвалих грабіжників у червоних комбінезонах і масках з обличчям Сальвадора Далі звернули увагу в Netflix. По-перше, після придбання прав на показ вони змінили назву з Casa de Papel на Money Heist, а по-друге — скоротили хронометраж серій від 70 хвилин до 45, у такий спосіб збільшивши їхню кількість. У підсумку 2020-го "Паперовий будинок" став найпопулярнішим неанглійськомовним серіалом Netflix — і утримував цей статус аж до сьогодні, поки не вистрілив південнокорейський гіт "Гра в кальмара".

В одному з інтерв’ю Урсула зізналася, що повірила в цю історію від самого початку й відчувала: "Паперовий будинок" змінить іспанську телеіндустрію — адже знімали серіал з розмахом голлівудського кіно. Чи варто казати, що після прем’єри шоу на Netflix всі актори прокинулися знаменитими? До речі, за словами шоуранера Алекса Піна, героїню Урсули він бачив зовсім інакшою (зокрема, старшого віку), але саме знайомство з актрисою надихнуло його зробити Токіо набагато молодшою й переписати минуле цього непростого персонажа.

Готуючись до знімання, Урсула днювала й ночувала в тренажерному залі, боксуючи та відвідуючи кардіотренування й заняття з рукопашного бою — і саме тому демонструє в серіалі варту заздрості фізичну форму й фігуру, не соромлячись зніматися у відвертих сценах з партнером Мігелем Ерраном, який зіграв її коханого Ріо. Актори так полюбили цей проєкт, що розлучалися з ним зі сльозами на очах. "Щось абсолютно шалене сталося з Money Heist. Ми почали його, не знаючи, наскільки великим він стане. Не можу повірити, що все скінчено. Щоразу, коли режисер казав „Стоп!" упродовж останніх двох тижнів знімання, я плакала", — розповідає в інтерв’ю іспанському Vogue Урсула.

Після знімання в "Паперовому будинку" Урсула Корберо дістала статус головного секс-символу серіалу й привернула увагу модних брендів. У 2018 році вона стала обличчям колекції Дому Bvlgari Fiorever, які вибрали її амбасадоркою Дому за волелюбний характер і життєрадісність, а також знялася в кампейні Jacquemus. Під час світських заходів актриса підтримує імідж секс-символу Іспанії: на прем’єрі п’ятого сезону "Паперового будинку" у вересні вона з’явилася в чорній сукні Saint Laurent з принадними вирізами на талії. Експериментує Урсула із зачісками й макіяжем також, часто звертаючись до іспанських мотивів — наприклад, роблячи високу зачіску з кільцями біля обличчя на манір тих, що полюбляють танцівники фламенко.

Цього року Урсула з’явилася на обкладинці іспанського Vogue: вона стала головною героїнею вересневого номера, присвяченого новим іменам. Що ж, Корберо являє собою ідеальне втілення цього поняття: молода іспанка з простої робочої сім’ї, що пройшла шлях від підліткових серіалів до Голлівуду. В американському кіно іспанська зірка дебютувала цього року: її нова робота — бойовик "G.I. Joe: Кидок кобри. Снейк Айз" за мотивами анімаційного серіалу. У фільмі Урсулі дісталася негативна роль героїні, на ім’я Баронеса, підступної й хитрої. "Очевидно, це голлівудський дебют, який варто запам’ятати", — пише іспанський Vogue.

В Іспанії Урсула відома завдяки своїй активній соціальній позиції: вона співпрацює з фондами допомоги дітям і жінкам з онкологічними захворюваннями, пропагує екоактивізм, а в інтерв’ю часто говорить про фемінізм — і про те, що робота над образом Токіо відіграла неабияку роль у її становленні як феміністки. "Люди або люблять Токіо, або ненавидять. І я розумію чому, — міркує актриса. — Над Токіо повністю панують власні емоції. Часто вона опиняється не в тому місці. Але так завжди відбувається, бо вона боронить те, у що вірить усім серцем, і не дозволяє іншим людям впливати на те, що робить. Тож вона багато лажає, але це те, що мені найбільше подобається в цьому серіалі. Вона дозволяє жінкам помилятися! Так, у мене склалася репутації актриси, яка грає владних, непередбачуваних і незалежних жінок. Все, що пов’язане з розширенням прав і можливостей жінок, я просто обожнюю. І так, я просто обожнюю грати крутих жінок!"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.