До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про церемонію "Золотий глобус — 2021"

Традиційно "Золотий Глобус" — церемонія, що знаменує собою початок сезону нагороджень у сфері кіно- та телеіндустрії. Зазвичай вона відбувається на початку січня, але пандемія коронавірусу перевернула все догори дриґом, тож цього року "Золотий глобус" організують тільки наприкінці лютого, "Оскар" — у квітні, а Каннський кінофестиваль перенесли на літо.

Коли відбудеться "Золотий глобус — 2021"?

Церемонія вручення "Золотого глобуса" запланована на 28 лютого. Потім відбудеться нагородження лауреатів премії Critics Choice Awards — 7 березня, премії Гільдії кіноакторів — 4 квітня і BAFTA — 11 квітня. Завершить сезон нагороджень церемонія вручення головної кінопремії року — "Оскара", що відбудеться 25 квітня. У кіноіндустрії сподіваються, що завдяки продовженню терміну подання заявок до коротких списків потраплять фільми, які завершено зовсім недавно. Серед них — драма "Малкольм і Марі" Сема Левінсона із Зендаєю в головній ролі, яку зняли торік під час карантину.

Реклама
Коли оголосять номінантів на "Золотий глобус — 2021"?

Номінантів оголосять 3 лютого о 15.00 (ET).

Де триватиме "Золотий глобус — 2021"?

Бальний зал готелю Beverly Hilton, який з 1961 року приймає "Золотий глобус", стане місцем проведення церемонії і цього року. Проте через локдаун у Каліфорнії шоу буде повністю або частково віртуальним. Такий формат виявився успішним у вересні минулого року на церемонії вручення премії Emmy Awards 2020.

Хто з-поміж фаворитів "Золотого Глобуса"?

Серед фаворитів у категорії "Найкращий фільм": "Земля кочівників" з Френсіс Макдорманд, "Манк" Девіда Фінчера, "Одна ніч у Маямі" дебютантки Реджини Кінг, "Суд над Чиказькою сімкою" Аарона Соркіна. Результати нагородження в категорії "Найкращий фільм: комедія або мюзикл" можуть виявитися непередбачуваними, оскільки за перемогу, найімовірніше, змагатимуться "Випускний" Раяна Мерфі, "Гамільтон" Томаса Кейла і "Борат-2". Що стосується категорії "Найкращий серіал", то серед номінантів такі: "Корона", "Відіграти назад", "Хід королеви", "Шиттс Крік" і "Бріджертони".

"Випускний"

Також уже відомі два переможці. Джейн Фонду оголосили лауреаткою Премії Сесіла Б. Демілля за видатний внесок у світ розваг. Серед попередніх лауреатів премії — Том Генкс, Опра Вінфрі, Барбра Стрейзанд і Генрі Фонд. Ще один переможець — Норман Лір, творець новаторських американських ситкомів "Все в родині" (1971—1979) і "Сенфорд і син" (1972—1977). Він стане третім лауреатом премії Керол Бернетт за внесок у розвиток телебачення після Еллен Дедженерес і самої Бернетт.

Хто вестиме церемонію?

Тіна Фей та Емі Барнс учетверте проведуть церемонію. Раніше вони виходили на сцену у 2013, 2014 і 2015 роках, і блискуче жартували про все на світі — від шлюбу Кетрін Бігелоу з Джеймсом Кемероном до рекордної кількості нагород і номінацій у Меріл Стріп.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.