До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про серіал "Спадкоємці" — тріумфатора премії "Еммі"

"Спадкоємці" (Succession) стали найкращим серіалом року за версією премії "Еммі", здобувши відразу чотири нагороди в ключових номінаціях. Чому преса називає "Спадкоємців" найкращим з того, що показують на сучасному телебаченні, розповідає vogue.ua.

"Спадкоємці"

Герої серіалу "Спадкоємці" навряд чи вам сподобаються — вони весь час сперечаються, хто з них краще керуватиме батьківською фірмою, та й у принципі зарозумілі й не дуже приємні люди — але відірватися від серіалу складно. У цьому одностайні майже всі критики "Спадкоємців". Серіал вийшов на HBO у 2018 році й миттєво зірвав куш: дістав кілька номінацій на премії "Золотий глобус" та "Еммі" й був продовжений на два сезони (третій сезон мав вийти наприкінці 2020 року, але виробництво відклали через пандемію). Що ж у ньому особливого?

Реклама
"Спадкоємці"

Автор серіалу — талановитий британський сценарист і режисер Джессі Армстронг, серед заслуг якого — британський ситком "Піп-шоу" і номінація на "Оскара" за політичну сатиру "Петля". Кілька років тому Армстронг написав сценарій про життя медіамагната Руперта Мердока, власника корпорації 21st Century Fox і (у різний час) безлічі таблоїдів. Утім сценарій не екранізували, але історія Мердока якоюсь мірою лягла в основу серіалу "Спадкоємці".

"Спадкоємці"

Головний герой серіалу — старий мільярдер і медіамагнат Логан Рой (його грає талановитий актор Браян Кокс, відомий глядачам за серією фільмів "Ідентифікація Борна"), який хоче піти на спокій і передати справи фірми в надійні руки. Цими "руками" за логікою має стати старший син Коннор Рой, але він живе на фермі й захоплений думками про кінець світу. Магнат має ще трьох дітей, кожен з яких не без вад і дивацтв. По суті, весь серіал — це кумедні, дуже експресивні розбори між дітьми, які намагаються показати, що один крутіший за іншого.

"Спадкоємців" чудово знято й зрежисовано. Над серіалом працював дует вже згаданого Джесі Армстронга й Адама Маккея — останній здобув "Оскара" за фільм "Гра на пониження" про фінансову кризу в Штатах. Сімейна драма, на перший погляд, у їхній інтерпретації перетворюється на кумедну чорну комедію й сатиру на американський спосіб життя й американську мрію. І будьте готові до того, що серіал досить жорсткий: діти весь час підколюють одне одного, відкрито ображають та й загалом готові на все, щоб здійнятися вгору й стати головними в цій сімейно-корпоративній ієрархії.

"Спадкоємці"

Цікаво, як самі Мердоки ставляться до серіалу, який багато в чому списаний з їхньої родини і який так жорстко зображує стосунки в ній?.. Актор Браян Кокс, який грає главу сім’ї, недавно згадав про випадкову зустріч із кимось з родини Мердоків у Лондоні. "Я був у своєму улюбленому кафе в Прімроуз-Гілл, — розповідає актор Hollywood Reporter. — І цей хлопець, хтось із родини Мердоків, сказав: „Нам дійсно подобається шоу... але моїй дружині іноді буває важко дивитися""... Але режисер серіалу заперечує, що "Спадкоємці" мають реальних прототипів, і каже, що таких родин у вищому світі дуже багато. "Це вигадана сім’я. Я уявляв не тільки Мердоків, але й родину Герста, і навіть королеву Єлизавету II та її спадкоємців. Мені хотілося показати універсальну історію сім’ї, у якій химерно переплелося особисте й політичне".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.