До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми й зачіски до фільму "Поїздка до Америки 2"

На Amazon відбулася прем’єра довгоочікуваного фільму "Поїздка до Америки 2" — продовження культової комедії 1990-х з Едді Мерфі. Оскароносна художниця костюмів Рут Картер залучила понад 30 незалежних дизайнерів, щоб створити у фільмі чарівний світ африканського королівства Замунди.

"Поїздка до Америки 2"

Принц Акім (Едді Мерфі) незабаром має стати королем — його батько, король Замунди, на Божій дорозі. Вороги королівства тільки й чекають його смерті, щоб захопити Замунду. До того ж Акім не має спадкоємця. Та якось він дізнається, що у Квінсі в Нью-Йорку живе хлопчик Лавель — його син, про якого він до цього нічого не знав. Разом з другом Акім вирушає до Нью-Йорка на пошуки свого спадкоємця. Так звучить синопсис "Поїздки до Америки 2" — продовження стрічки, яка в 1988 році стала гітом і зібрала в прокаті 288 мільйонів. Костюми й образи акторів, що зіграли жителів африканського королівства Замунди, заслуговують на окрему увагу.

Реклама
"Поїздка до Америки 2"

Авторка костюмів — Рут Е. Картер, володарка "Оскара" за дизайн костюмів до "Чорної пантери", що також працювала разом зі Спайком Лі над його фільмом "Олдбой", зі Стівеном Спілбергом і Авою Дюверней над стрічкою "Сельма". Картер добре знається на історії африканського костюма, а саме історія часто стає джерелом натхнення для неї під час розроблення костюмів. Рут була перша, кому зателефонував режисер Крейг Брюер і розповів, що зніматимуть продовження фільму "Поїздка до Америки".

"Поїздка до Америки 2"

В інтерв’ю Hollywood Reporter вона розповіла, що головним завданням було оновити стиль і культуру королівства Замунди й водночас зберегти стилістику оригінального фільму. "Нині ми знаємо про Африку набагато більше, ніж 30 років тому, і нам потрібно було бути набагато витонченішими у створенні світу Замунди", — зауважує художниця.

"Поїздка до Америки 2"

За словами Картер, під час роботи вона ґрунтувалася на тому, що Замунда — столиця моди, на зразок Парижа чи Нью-Йорка. Також ця країна дуже артистична й легка, а її жителі просто обожнюють пишно вбиратися. Стосується це і головних героїв — Акіма (Едді Мерфі) і його щирого друга й помічника Семмі (Арсеніо Голл). Після подій першого фільму минуло 30 років, вони змужніли й тепер мають королівський вигляд: у костюмах Акіма й Семмі використані переважно розшиті вручну оксамит і шовк. Найяскравіший образ Акіма — червоний оксамитовий піджак, прикрашений вишитим родинним гербом. Корони, у яких з’являється Акім, також створили вручну майстри з Південної Африки.

"Поїздка до Америки 2"

Працюючи над костюмами, Картер залучила понад 30 незалежних дизайнерів і невеликих брендів — зі США, Південної Африки, Індії, для яких "Поїздка до Америки 2" стала чудовою можливістю показати свої творіння всьому світу. Серед них бренди, як-от: Mantsho, House of Deola, дизайнер Ікіре Джонс, ювелірні бренди Khiry, TruFaceByGrace, Aphia Sakyi й Sewit Sium. Прикраси африканських брендів художниця стилізувала з коштовностями Bulgari й Swarovski. Найкращі аксесуари були в актриси Леслі Джонс. У фільмі вона носить численні тюрбани, деякі навіть декоровані торочками, а в одній зі сцен з’являється в легендарному кольє з діамантами Bulgari — Serpenti.

"Поїздка до Америки 2"

Великої уваги у фільмі надано зачіскам. "Головне натхнення для створення б’юті-образів я знайшла в музичному русі афро-панк", — каже Карла Фармер, одна з провідних стилісток фільму, в інтерв’ю британському Vogue. На початку фільму актриса Кікі Лейн, що грає Міку, одну з принцес Замунди, з’являється з кучерями, до яких уплетені намистини й золоті прикраси. Теяна Тейлор, що втілила на екрані принцесу сусіднього королівства Бопото, охоче міняє зачіски: від фіолетових і жовтих кісок, перев’язаних стрічкою, до більших афро-кучерів і хвостів зі світлими пасмами.

"Поїздка до Америки 2"

Як зауважує стилістка Карла Фармер, працювати з волоссям молодих принцес було особливо приємно. "Вони належать до іншого покоління, ніж Акім у виконанні Едді Мерфі, наприклад, — каже вона. — Сьогоднішні діти й молодь пишаються своїм походженням, своєю спадщиною й залюбки підкреслюють структуру свого волосся, люблять афро й не уявляють власного образу без яскравих прикрас для волосся. Це ми й хотіли показати у фільмі".

"Поїздка до Америки 2"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.