До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про новий серіал "Нерегулярні частини" на Netflix

Новий ґіт Netflix цього тижня серіал "Нерегулярні частини" за мотивами оповідань Артура Конан Дойля. Чому цей серіал вартий уваги, читайте на vogue.ua

Літературне джерело

Усесвіт Шерлока Холмса нескінченне джерело натхнення. Коли Артур Конан Дойл створював світ свого улюбленого сищика, він придумав ще й безліч дивних і чудових персонажів, які перебувають на другому плані. Серед них п'ятеро бездомних підлітків, що живуть на Бейкер-стріт і заробляють кілька шилінгів, надаючи послуги Шерлоку Холмсу. Хитрі і швидкі, вони стають очима і вухами лондонського детектива. У 2018 році виконавчий продюсер Том Бідвелл взявся за новий проєкт, щоб вивести цих персонажів на передній план і показати, що в історії про Шерлока Холмса не лише він і Ватсон вміють розгадувати загадки.

Реклама
Сюжет

З першої ж серії серіал занурює в атмоcферу вікторіанського Лондона, але з нальотом фентезі. Головні герої п'ятеро підлітків, які живуть на Бейкер-стріт. Ці незвичайні сироти обдаровані неймовірними здібностями і саме тому ними так зацікавився доктор Ватсон, зображений тут людиною зі злими намірами. У Лондоні стаються жахливі і загадкові злочини, і Шерлок Холмс і Джон Ватсон доручають розслідування безпритульним дітям, які, здається, єдині, хто здатний розгадувати такі таємниці. У Великобританії сюжет про п'ятьох підлітків, які беруть на себе функції Холмса і Ватсона, кілька разів адаптували, починаючи з 1980-х років. Вони стали частиною англійського фольклору у вигляді серіалів, фільмів і дитячих книг, як і сам знаменитий детектив.

Містика

У "нерегулярних частинах" особистості Холмса і Ватсона перебувають на другому плані, тоді як на першому містика і всілякі страшні пригоди. "В юності я перечитував Конан Дойля, і в оповіданні "Знак чотирьох" побачив згадку про "нерегулярних", говорить Том Бідвелл. Я відразу зрозумів, що це готовий сюжет для окремого серіалу. Пізніше я читав короткі розповіді Конан Дойля про надприродне, які втратили популярність. Я подумав: "Хіба не було б цікаво, якби я об'єднав ці дві сторони Конан Дойля його захоплення містичним і водночас створений ним раціональний світ Шерлока Холмса?"

У серіалі дійсно багато містики: привиди, мерці, які ожили, монстри. За словами Тома Бідвелла, це натхнення від самого Конан Дойля. "Конан Дойл в реальному житті був дуже "містичним" хлопцем, — говорить Бідвелл. — Він вірив у фей і привидів, ну або точно цікавився ними, вірив він у них чи ні. Він член історичного надприродного товариства Золотої Зорі. Він справді цікавився медіумами".

Актори

Ролі Шерлока Холмса і Джона Ватсона дісталися відповідно Генрі Ллойд-Хьюзу ("Вбиваючи Єву", "Ілюзія обману 2", "Анна Кареніна") І Ройсу Пєрресону ("Відьмак"). Для підліткового квінтету Том Бідуелл вибрав нові обличчя, ще невідомі публіці: Тадея Грем, Дарсі Шоу, Маккеллен Девід, Харрісон Остерфілд і Джоджо Макарі. Останній вже був помічений у двох постановках Netflix: "Статеве виховання" і "Прокляті".

Вісім серій першого сезону можна подивитися на Netflix. Ходять чутки, що вже підтверджено і другий сезон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.