До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про фільм Паоло Соррентіно "Лоро"

3 січня в український прокат виходить дуже смішний фільм Паоло Соррентіно про колишнього прем'єр-міністра Італії, Сільвіо Берлусконі (в українському прокаті – "Сільвіо та інші"). У ньому, за словами режисера, немає ні слова правди – і ні слова брехні.

"Моя картина не стільки про Берлусконі – вона більше про італійців. Не про всіх, звичайно. Вона – про красу життя і красу вульгарності". Краси і вульгарності в "Лоро", знятому Соррентіно разом зі своїм давнім другом і колегою, оператором Лукою Бігоцці, майстром живих кадрів, хоч відбавляй. Нескінченні вечірки біля басейну з сотнею напівоголених дівчат, вілли і наркотики, аферисти і бандити, танці та секс, дорогий одяг, яхти, золото і шампанське рікою – Соррентіно малює життя і оточення Берлусконі розмашисто, смішно, пафосно. Допомагає йому в цьому його незмінний улюблений актор – Тоні Сервілло, зірка фільму "Велика краса". У ролі Берлусконі він схожий на пам'ятник, який сміється сам над собою.

Реклама

Паоло Соррентіно – абсолютна зірка італійського кіно. Постійний учасник Венеціанського і Каннського кінофестивалів, володар "Оскара" і режисер, який придумав один з найбільш дотепних серіалів останніх років – "Молодий Папа" з Джудом Лоу в ролі вигаданого Папи Римського. Після "Молодого Папи" Соррентіно взявся за Loro – фільм, який, за його задумом, має розповісти про те, як Берлусконі з медіамагната став прем'єр-міністром і одним з найпопулярніших людей Італії. У перекладі з італійського loro – всього лише займенник "вони": в інтерв'ю режисер багато говорить про те, що для нього важливіше навіть не сам герой, а те, як його сприймає суспільство. А ще на італійському l'oro – золото. Цікаво, що "Лоро" став першим фільмом Паоло Соррентіно, який не фінансувала компанія, що належить Сільвіо Берлусконі.

"Лоро" – не перший фільм, в якому Паоло Соррентіно проходиться по італійській політиці. 2008 року він зняв "Дивовижного" – історію про останні роки кар'єри колишнього прем'єр-міністра Італії, Джуліо Андреотті. До слова, Андреотті теж грав Тоні Сервілло – улюблений актор Соррентіно, який не тільки зірка його фільмів, а й один з найвідоміших в Італії театральних акторів. Головну пасію Берлусконі, 30-річну красуню Кіру, грає польська актриса Кася Смутняк, яка давно живе і працює в Італії.

В основі "Лоро" – не реальна біографія Берлусконі, а преса з 2006 до 2009 року, яка в деталях смакувала пригоди Берлусконі не лише в політиці, а й в особистому житті: численних коханок, а також скандали з дружиною Веронікою Лаорі, з якою вони прожили більше 20 років. "Берлусконі – прекрасний актор і великий оповідач, перш за все, самого себе і своєї історії, – каже Соррентіно. – Але його розповідь завжди ідилічна. Необхідно було зняти фільм, щоб подивитися на нього іншими очима, розповісти про страхи цієї людини і зрозуміти його мотиви".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.