До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому новий серіал "Без пари" – як "Секс і місто", тільки для геїв

На Netflix вийшов новий серіал "Без пари" ("Uncoupled") –про секс та самотність у великому Нью-Йорку, коли тобі за 40. За настроєм серіал дуже схожий на культовий "Секс і місто", але тільки для геїв.

У новому комедійному серіалі Netflix "Uncoupled" успішний мангеттенський рієлтор Майкл (Ніл Патрік Гарріс) змушений почати все спочатку, коли його давній партнер Колін (Так Воткінс) одного разу прокидається й вирішує, що хоче розірвати їхні стосунки. Це схоже на кризу середнього віку для них обох. Колін раптом відчуває, що застряг у своєму комфортному житті, тоді як Майкл тепер змушений рахуватися з тим, що він тепер самотній гей у місті, де панує височенна конкуренція та перевага надається молодим, підтягнутим і модним. Буде дуже цікаво і дуже смішно!

Реклама

З огляду на те, що шоуранер нового серіалу Даррен Стар, чий "Секс і місто" запропонував нам дивовижний погляд на сексуальне життя Керрі, Міранди, Шарлотти й Саманти, логічно, що "Без пари" дуже нагадує культове шоу 2000-х. Майкл тусується барами Мангеттена разом зі своїми трьома зухвалими найкращими друзями: колегою по роботі Сюзанною (Тіша Кемпбелл), другом-актором Біллі (Емерсон Брукс) і другом-галеристом Стенлі (Брукс Ашманскас).

Але хоча ви можете сидіти й порівнювати шикарну четвірку з персонажами серіалу "Секс і місто" (наприклад, весела й захоплива Сюзанна, очевидно, схожа на Саманту), шоу справді намагається переосмислити тему "побачень на Мангеттені". Зокрема, "Без пари" набагато веселіший серіал. В одному з епізодів Майкл експериментує зі зніманням та надсиланням фотографій пеніса новому коханню на Grindr. А потім виявляється, що ці фото допоможуть йому випадково звабити свого клієнта з нерухомості, коли Майкл прокручуватиме на своєму телефоні фото нових квартир...

І якщо за розкіш у "Сексі й місті" відповідали приголомшливий дизайнерський одяг і модні бари, то в серіалі "Без пари" це чудова й дорога нерухомість у Нью-Йорку. Поки Майкл бореться з відновленням свого сексуального життя, його та Сюзаннина щоденна робота проводить нас через кілька справді шикарних квартир. Так вони врешті-решт зустрічають Клер (Марсія Ґей Гарден), заможну – і неймовірно напружену – домогосподарку, яка вирішує продати свою розкішну квартиру в центрі після того, як її покидає чоловік.

За сюжетом, Клер і Майкл зав’язують неймовірно дружні стосунки. А її холодна поведінка (і бездоганний гардероб) стають одним з найцікавіших моментів серіалу. Образ Клер підсилює важливий меседж: ніхто не застрахований від горя та розбитого серця, навіть один відсоток людей, одягнених у Hermes.

Звісно, серіал іноді спирається на стереотипи. Так, за сюжетом тут є запеклий гей, Тайлер, який постійно змагається з Майклом за вдалі робочі пропозиції; Біллі та Стенлі також, здається, існують лише для того, щоб слугувати сюжетним лініям Майкла, їм часто бракує глибини та чарівності, які мали дівчата із "Сексу й міста". Але найприємніше в "Без пари" те, що авторам вдалося зробити мейнстримове комедійне шоу на основі суто історії про геїв, не додаючи туди жодних штучних ліній. Прекрасні й дивакуваті персонажі можуть просто існувати та долати прості життєві негаразди, як-от бути кинутими, так само, як це роблять гетеросексуальні телевізійні персонажі — у цьому серіалі взагалі немає дискримінації, і це прекрасно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.