До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися четвертий сезон серіалу "Дивні дива"

Сповнений ностальгії науково-фантастичний серіал з Міллі Боббі Браун у головній ролі повертається з четвертим сезоном (точніше, його другою частиною). Розповідаємо найголовніше.

Чому четвертий сезон вийшов у двох частинах?

Четвертий сезон розділили на дві частини: перша вийшла 27 травня, а друга — 1 липня. У відкритому листі до шанувальників творці серіалу, брати Даффери, пояснили, що це пов’язано з безпрецедентною тривалістю четвертого сезону. "Дев’ять сценаріїв, понад 800 сторінок тексту, майже два роки знімання, тисяча кадрів з візуальними ефектами та тривалість, що майже вдвічі перевищує тривалість будь-якого попереднього сезону... „Дивні дива 4" був найскладнішим сезоном, але також буде і найуспішнішим".

Реклама
Актори

Серіал "Дивні дива" зібрав потужний акторський склад: чотири роки тому, коли він тільки вийшов, більшість акторів були підлітками-дебютантами, але завдяки "Дивним дивам" розпочалася їхня гучна кар’єра. Так, у цій частині повернулися всі, кого ми так любимо. Це Міллі Боббі Браун (Одинадцять), Фінн Вулфгард (Майк), Гейтен Матараццо (Дастін), Калеб Маклафлін (Лукас), Ной Шнапп (Вілл), Седі Сінк (Макс), Наталія Даєр (Ненсі), Чарлі Гітон (Джонатан), Джо Кірі (Стів), Мая Гоук (Робін), Вайнона Райдер (Джойс Баєрс), Девід Гарбор (Джим Гоппер) і Пріа Фергюсон (Еріка).

Сюжет

Перша частина четвертого сезону закінчилася кількома вагомими відкриттями, але також залишила багато запитань без відповідей. Наприклад, ми дізналися, що (спойлер!) Векна насправді є сином Віктора Кріла Генрі, який згодом перейшов під опіку доктора Мартіна Бреннера, став піддослідним 001 у його експериментах і подружився з Одинадцятою, будучи працівником лабораторії. Однак було незрозуміло, чи спогади про нього допомогли Одинадцятій повернути власні сили, чи Ненсі вдалося уникнути того, куди її затягнула Векна. І чи вдасться Майку, Віллу, Джонатану та Аргайлу вистежити Одинадцяту? І як Джойс, Гоппер і Мюррей повернуться до США?

Чи буде п’ятий сезон Stranger Things?

Netflix оголосив, що серіал "Дивні дива" закінчиться п’ятим сезоном. "Сім років тому ми спланували повну сюжетну арку для Stranger Things, — заявили брати Даффери. — У той час ми передбачали, що історія триватиме чотири-п’ять сезонів. Як ви самі побачите, ми нині мчимося до нашого фіналу".

Але є надія для тих, хто зовсім не хоче розлучатися зі всесвітом, що його створили Даффери. "У світі Stranger Things можна розповісти ще багато захопливих історій: нові таємниці, нові пригоди, нові несподівані герої", — додали вони, залишаючи відчиненими двері для продовження або додаткової серії. "Але, по-перше, ми сподіваємося, що ви залишитеся з нами, поки ми закінчимо цю історію про могутню дівчину, на ім'я Одинадцять, та її відважних друзів, про начальника поліції та люту маму, про маленьке містечко Гокінс та альтернативний вимір, відомий лише як догори ногами..."

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.