До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велике повернення: прем'єра нового фільму Ларса фон Трієра

Свій новий фільм "Будинок, який побудував Джек" 14 червня в Каннах представив Ларс фон Трієр. На червоній доріжці біля Палацу Фестивалів данський режисер з'явився після семирічної перерви, разом з ним вийшли актори Райлі Кіо, Метт Діллон і Софі Гробьоль, які знялися у стрічці. Подивитися новий фільм Ларса фон Трієра також прийшли: актриса Хлоя Севіньї, режисер Гаспар Ное і Стейсі Мартін, яка знімалася в його "Німфоманці".

Команда фільму "Будинок, який побудував Джек": Метт Діллон, Ларс фон Трієр, Софі Гробьоль
Хлоя Севіньї
Стейсі Мартін
Гаспар Ное

Один з улюблених режисерів Канн, а Трієр дев'ять разів був номінований в Каннах і двічі забрав головний приз фестивалю за картини "Танцююча в темряві" і "Розсікаючи хвилі", 2011 року невдало пожартував на прес-конференції фільму "Меланхолія", коли сказав, що симпатизує Гітлеру і нібито є нацистом, за що на довгих сім років режисера виключили зі списків тих, кого раді бачити на головному світовому кіноогляді. На фестиваль режисер повернувся з жорстким трилером про серійного вбивцю Джека, що діяв у Вашингтоні в 1970-80-х роках. Драма охоплює 12 років з життя маніяка, а розповідь ведеться від першої особи, що змушує глядача переживати цю моторошну історію практично "в прямому ефірі". Джек називає себе Містер Вишуканість, а вбивство вважає актом мистецтва.

Реклама
Кадр з фільму "Будинок, який побудував Джек": Метт Діллон, Софі Гробьоль
Кадр з фільму "Будинок, який побудував Джек"

Маніяка в новій роботі Трієра зіграв Метт Діллон 54-річний американський актор, який став відомим ще в 80-ті завдяки роботам у фільмах Френсіса Форда Копполи "Бійцівська рибка" та "Вигнанці". Сам Трієр говорить, що історія натхненна політикою Дональда Трампа: "Фільм вихваляє ідею того, що життя зла і безсердечна штука. Це підтверджує недавня поява homo trumpus, щурячий король". В день прем'єри фільму в Каннах в мережі з'явився перший трейлер картини зануритися в фірмові трієрівські жахи можна вже зараз. В українському прокаті "Будинок, який побудував Джек" з'явиться приблизно восени.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.