До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Абатство Даунтон" стане фільмом: що відомо про акторів і сюжет

"Абатство Даунтон", один з найпопулярніших серіалів нашого часу, володар десятка нагород, включно з BAFTA, "Золотий глобус" і "Еммі", стане повнометражним фільмом. Це офіційно: новина з'явилася в Twitter-акаунті серіалу. Зйомки почнуться вже цього літа в Англії. Яким же буде повнометражне "Абатство Даунтон"?

Виробництвом "Абатства" займається компанія Focus Features. Режисером стане Браян Персівал, який зняв перший сезон серіалу. Персівал – успішний британський театральний і кінорежисер, володар "Еммі", відомий, зокрема, завдяки роботі над серіалом "Північ і південь". Фактично, продюсери зібрали навколо фільму ту ж команду, що створила і сам серіал – так, сценарій напише Джуліан Феллоуз, сценарист "Абатства Даунтон".

Реклама

Найбільш радісна новина в тому, що головні ролі у фільмі зіграє весь провідний склад "Абатства Даунтон". Перш за все, свою участь підтвердили актори Мішель Докері, Меггі Сміт і Х'ю Бонневілль. А ось Лілі Джеймс, яка знімалася в серіалі з 2012 до 2015 року і грала леді Роуз Елдрідж, повідомила, що не зніматиметься у фільмі.

Лілі Джеймс

Нагадаємо, серіал "Абатство Даунтон" з'явився на екранах 2010 року і тривав шість сезонів, більше того, увійшов в книгу рекордів Гінесса як "найбільш обговорюваний критиками телесеріал". Він розповідає про життя аристократичного британського сімейства Кроулі, а фоном для сімейних перипетій стає історія Великобританії, зокрема, і світу загалом на початку ХХ століття: крах "Титаніка", Перша світова війна, емансипація, технічні винаходи. З чуток, дія повнометражного фільму відбуватиметься через 10 років з моменту подій останньої серії.

Тим часом глядачі вже гадають, де відбуватимуться зйомки. Можливо, головною локацією знову стане замок Гайклер в Беркширі – реальний родовий маєток британських аристократів XVII століття. Увага прикута і до особистості майбутнього художника по костюмах фільму, якому належить непросте завдання – відтворити стиль і моду британських аристократів початку XX століття. Костюмерному відділу серіалу на чолі з художниками Керолайн Маккол, Сюзанною Бакстон і Розалінд Еббат це вдалося блискуче. Серіал знятий детально, з розумінням епохи, багато костюмів повторюють конкретні моделі початку ХХ століття, а деякі справді оригінал того часу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.