До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 прекрасних акторів, які ще не мають "Оскара"

Сезон нагород відкрито — вже 25 квітня в Лос-Анджелесі пройде церемонія "Оскар". Треба визнати, що жодна церемонія не проходить без сюрпризів і часто статуетку отримують зовсім не ті, за кого ми вболівали. Напередодні церемонії розповідаємо про сім прекрасних голлівудських акторів, які не мають "Оскара" — попри численні номінації.

Гленн Клоуз

За всю легендарну кар’єру Клоуз її вісім разів номінували на "Оскара" — за ролі в таких фільмах, як "Велике розчарування", "Фатальний потяг" і "Небезпечні зв’язки", але вона ніколи не здобувала нагороди. Проте цього року Клоуз одна з найкращих у номінації "актриса другого плану" за роль у фільмі "Елегія Гіллбіллі", тож, можливо, її час уже близько.

Реклама
Семюел Л. Джексон

Попри те, що в Семюела Л. Джексона один з найупізнаваніших голосів у Голлівуді, Джексон так і не переміг у категорії "найкращий актор другого плану" в 1994 році за роль у "Кримінальному чтиві". Через роки після того, як йому знову не вдалося дістати статуетку, цього разу за "Мерзенну вісімку" 2015 року, дружина Джексона, Латанья Річардсон заявила, що вони з чоловіком почали ставитися до цього простіше. "Мене все це турбує, але ми маємо пам’ятати: „Оскар" — це всього лише одна ніч".

Емі Адамс

Емі Адамс, що починала свою кар’єру понад 20 років тому в епізодах серіалів і фільмах категорії "Б", змогла засвітитися на радарах великого Голлівуду на початку нульових, діставши другорядні ролі в кількох великих постановах на кшталт "Впіймай мене, якщо зможеш". Відтоді актриса завоювала не тільки статус дуже різножанрової й видатної артистки, а ще й 5 номінацій на "Оскара" за "Сумнів", "Бійця", "Майстра", "Аферу по-американськи" і "Владу". Що ж, потрібно просто почекати — "Оскар" не омине Емі Адамс.

Ліам Нісон

У 1994 році прекрасний актор Ліам Нісон був номінований на "Оскара" в категорії "найкращий актор" за визначальну в його кар’єрі роль у фільмі "Список Шиндлера" (сам фільм став переможцем у категорії "найкращий фільм" того року). Коли Нісон не виграв, багато хто засмутився.

Стенлі Туччі

Попри яскраві й пам’ятні ролі в таких фільмах, як "Джулі і Джулія" і "Велика ніч" (які він зрежисував разом з Кемпбеллом Скоттом), Туччі був номінований на "Оскара" тільки один раз — за фільм "Милі кості". Але у 2010 році він пішов із церемонії з порожніми руками. До речі, ця ж роль принесла Туччі номінацію на премію BAFTA і "Золотий глобус".

Сігурні Вівер

Вівер тричі номінували на "Оскара" за ролі у фільмах "Чужий", "Ділова дівчина" і "Горили в тумані". До речі, дві останні номінації вона дістала в 1989 році — і тоді стала п’ятим актором в історії, що коли-небудь здобув дві акторські номінації в один рік. Але на сьогодні, на жаль, у неї як і раніше немає перемог.

Ієн Маккеллен

Легендарного англійського актора номінували двічі — за ролі у фільмах "Володар перснів" і "Боги й монстри", але він у жодній з номінацій не виграв. Та не засмучуйтеся: Маккеллен гордий володар семи театральних нагород Лоуренса Олів’є, "Тоні" й "Золотого глобуса".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.