До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найцікавіших фільмів вересня

У вересні дивитимемось українське кіно — як фільми про війну, так і чорні комедії; найкращі короткометражки з усього світу та культову стрічку "Аватар" Джеймса Кемерона. Останній фільм саме час передивитися перед виходом другої частини в грудні цього року.

"Снайпер. Білий ворон"

Події стрічки "Снайпер..." відбуваються на Донбасі у 2013 році. Перед нами дивакуватий Микола — екозахисник та пацифіст, який разом зі своєю дружиною живе у власноруч виритій Норі біля рідної Горлівки, на власній ділянці землі. Микола опікується екологічними проблемами й довкіллям, але коли на Донбас приходить війна, його пацифістські погляди руйнуються вщент... Адже бойовики вбивають вагітну дружину Миколи, а хлопець вирішує доєднатися до добровольчих батальйонів і стати снайпером... Сюжет фільму побудований на реальній історії, а головну роль грає київський актор Павло Алдошин, який з початком повномасштабного вторгнення доєднався до лав ЗСУ.

Реклама
"Квиток до раю"

Давні друзі Джордж Клуні та Джулія Робертс грають колишніх чоловіка й дружину, які не дуже люблять одне одного — але все ж таки мають об’єднатися, щоб врятувати власну доньку Лілі від нещасливого майбутнього. Річ у тім, що юна Лілі закохалася в хлопця, якого зустріла на Балі, і планує весілля. Але батьки знають, що це помилка — і вирушають разом на Балі, щоб "врятувати" доньку. "Квиток до раю" — чарівна романтична комедія з не менш чарівним дуетом Клуні-Робертс.

15 вересня

"Я працюю на цвинтарі"

Українська чорна комедія режисера Олексія Тараненка з чудовим акторським складом. Головний герой — у минулому архітектор, який працює на цвинтарі та має свою контору з виготовлення пам’ятників (його грає блискучий театральний актор Віталій Салій). Щодня до нього приходять нові люди для замовлення пам’ятників близьким. Життєві ситуації стаються іноді сумні, іноді — комічні. Але й у житті головного героя є таємниця, яка не дає йому стати щасливою людиною... Окрім Віталія Салія, у фільмі знялися такі зірки українського кіно й театру, як Римма Зюбіна, Оксана Жданова та Віктор Жданов.

15 вересня

"Мангеттенський фестиваль"

Мангеттенський кінофестиваль — найвідоміший у світі фестиваль короткометражного кіно, який щороку збирає добірку найяскравіших стрічок з усього світу. Для поціновувачів короткого метра цей фестиваль — улюблена традиція вересня вже багато років поспіль. Цього року на нас очікує зворушлива анімація, напружені драми, романтичні комедії й навіть французький трилер про пригоди лондонського біржевого маклера під час трагедії 11 вересня, натхнений реальними подіями.

З 22 вересня по 7 жовтня

"Як вони біжать"

Що ж, акторський склад стрічки "Як вони біжать" також не залишить вас байдужими — адже тут знялися Едріан Броуді, Сірша Ронан, Рут Вілсон і Сем Роквелл. Сірша Ронан та Сем Роквелл грають інспекторку й констебля, які розслідують вбивства акторів під час репетиції вистави в лондонському Вест-Енді, що відбуваються в 1950-ті. Хто ж вбиває акторів та до чого тут голлівудський кінопродюсер — дізнаємося вже незабаром.

29 вересня

"Аватар"

На екрани повертається епічна стрічка Джеймса Кемерона 2009 року, яку свого часу номінували на дев’ять премій "Оскар", зокрема й у категоріях "Найкращий фільм" та "Найкраща режисура". Стрічка здобула три премії: за найкращу операторську роботу, візуальні ефекти та роботу художника-постановника. "Аватар" — найуспішніший фільм усіх часів — можна побачити з оновленим зображенням 4К. Нехай цей перегляд стане для вас підготовкою до великої прем’єри, адже 16 грудня цього року на великі екрани виходить друга частина — "Аватар. Шлях води".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.