До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих фільмів про моду з останнього десятиліття

За 10 років у світі сталася низка подій, що вплинули на хід історії. Індустрія моди й кіно також не стояла на місці. Vogue UA зібрав 6 найкращих фільмів про моду останньої декади, які варто переглянути — від біографічної стрічки "Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є" до психологічного трилера "Неоновий демон".

"Ів Сен-Лоран", 2014

"Ів Сен-Лоран" — французький біографічний фільм, який зняв Джаліль Леспер 2014 року. Кінострічка відновлює хронологію подій в особистому житті й кар’єрі легендарного французького кутюр’є. Фільм висвітлює як злети у його життєписі, так і падіння — і демонструє шлях легендарного дизайнера від призначення на посаду креативного директора модного Дому Dior 1957 року до створення власного бренду 1961 року.

Реклама
"Ів Сен-Лоран", 2014
"Кравчиня", 2015

У цьому австралійському фільмі режисерки Джоселін Мурхаус головну роль виконала Кейт Вінслет. Події відбуваються 1961 року. Дівчина, на ім’я Тіллі Даннедж, після навчання в Європі на дизайнера одягу повертається на батьківщину, до свого села. В межах подорожі вона має намір помститися сусідам, які в дитинстві заподіяли їй багато страждань. Фільм демонструє портрет застійного суспільства, де чутки й дезінформація правлять усім.

"Кравчиня", 2015
"Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є", 2014

"Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є" — ще одна стрічка про легендарного дизайнера, що заслуговує на окрему увагу. Цей фільм зняв режисер Бертані Бонелло. У центрі сюжету — період життя Іва Сен-Лорана з 1965 по 1976 рік — час, коли його модний Дім став успішним і популярним, а сам дизайнер намагався впоратися з величезною несподіваною славою. Гаспар Ульєль, який зіграв головну роль у фільмі, демонструє образ дизайнера, що намагається впоратися з п’янким успіхом і занурюється у світ наркотиків і вечірок.

"Святий Лоран. Страсті великого кутюрє", 2014
"Неоновий демон", 2016

"Неоновий демон" — історія молодої дівчини, яка вирушає до Лос-Анджелеса з надією почати кар’єру моделі. Там на неї чекає стрімка популярність, що незабаром пробуджує ревнощі в інших моделей. Одні дівчата захоплюються нею, а інші роблять усе можливе, щоб зашкодити цьому успіху. "Неоновий демон" — психологічний трилер режисера Ніколаса Віндінга Рефна з Ель Фаннінг у головній ролі.

"Неоновий демон", 2016
"Персональний покупець", 2016

"Персональний покупець" — психологічний трилер режисера Олів’є Ассаяса, де головну роль виконала Крістен Стюарт, а одяг для фільму надав модний Дім Chanel. Крістен — муза Карла Лагерфельда з часу шоу Métiers d'Art Paris 2013 року, виконує в стрічці роль особистої асистентки з добору вбрання для німецької супермоделі та світської левиці, і, за сумісництвом, дівчину, яку переслідує дух її покійного брата-близнюка. Олів’є Ассаяс за цей фільм дістав нагороду в номінації "Найкращий режисер" на Каннському кінофестивалі 2016 року.

"Персональний покупець", 2016
"Примарна нитка", 2017

"Примарна нитка" розповідає історію кутюр’є Рейнольдса Вудкока, який править світом високої моди в Лондоні в 1950 роках. У нього вдягаються як кінозірки, так і члени королівської династії та спадкоємиці впливових сімей. Ця елегантна модна хроніка режисера Пола Томаса Андерсона показує звабливу історію кохання, яка згодом руйнує все старанно збудоване за багато років життя. Фільм здобув премію "Оскар" у номінації "Найкращі костюми".

"Примарна нитка", 2017

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.