До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних кінопрем'єр серпня

Від довгоочікуваної стрічки Квентіна Тарантіно до шведського фільму жахів – розповідаємо про головні кінопрем'єри серпня.

Бред Пітт і Леонардо ді Капріо у фільмі "Одного разу в Голлівуді"
"Сонцестояння"

"Сонцестояння" – це амбітний, цікаво знятий і тривожний фолк-трилер, який доводить, що сценарист-режисер Арі Астер – майстер жанру жахів. Сюжет стрічки оповідає про групу друзів, які вирушили до Швеції на фестиваль, який відбувається раз у дев'яносто років, і опинилися в лещатах язичницького культу. Головні ролі у стрічці виконали: Флоренс П'ю, Джек Рейнор, Вільям Джексон Гарпер, Вільгельм Бломгрен і Вілл Поултер.

Реклама

Прем'єра в Україні 1 серпня.

"Паразити"

Кінострічка "Паразити" знаменитого південнокорейського режисера Пон Чжун Хо цього року виграла головний приз у Каннах. Європейська публіка добре знає його стрічки "Снігобур" і "Окча". В обох, до речі, знімалася Тільда Свінтон. Його новий фільм – дотепна соціальна комедія про бідну сім'ю, яка підробляє тим, що збирає з картону коробки для піци, а потім хитрим способом проникає у дім своїх соціальних антиподів, успішну сім'ю бізнесменів-програмістів.

Прем'єра в Україні 1 серпня.

"Королеви криміналу"

"Королеви криміналу" – американський кримінальний трилер, оснований на однойменній серії коміксів Vertigo. Акторки Мелісса Маккарті, Тіффані Геддіш і Елізабет Мосс виконують ролі дружин ірландських бандитів, які беруть участь у злочинних операціях у 1970-х роках в нью-йоркському районі "Пекельна кухня" після того, як ФБР заарештувало їхніх чоловіків.

Прем'єра в Україні – 8 серпня.

.

"Смерть та життя Джона Ф. Донована"

"Смерть і життя Джона Ф. Донована" – довгоочікуваний фільм авторства Ксав'є Долана. У своєму англомовному дебюті француз зняв Наталі Портман, Сьюзан Сарандон і Кіта Герінґтона. Головний герой кінокартини – американська телезірка і письменник Джон Донован, який листується зі своїм фанатом, юним самотнім парубком Рупертом Тернером з Лондона. Над хлопчиком знущаються однокласники, його не розуміє мати, і листування з актором стає для нього порятунком. Суспільство реагує на ці відносини неадекватно, але правду про них хлопчик вирішує розповісти тільки через 10 років після смерті Донована. Робота над фільмом тривала більше п'яти років. Торік його представили на кінофестивалі в Торонто, а в березні він нарешті вийшов у світовий прокат. Фільм знімали в Лондоні, Празі та Монреалі. У стрічці знімалася і Джессіка Честейн, але в останній момент сцени з нею вирізали.

Прем'єра в Україні – 8 серпня.

"Одного разу в Голлівуді"

Дев'ятий і, як завжди, очікуваний фільм Квентіна Тарантіно. Дія в "Одного разу в Голлівуді" відбувається 1969 року, в залитому сонцем Лос-Анджелесі. У центрі історії – актор Рік Далтон (Леонардо ді Капріо) і його каскадер Кліфф Бут (Бред Пітт), які живуть по сусідству з молодою акторкою Шерон Тейт (Марго Роббі) і стають свідками її вбивства сектою маніяка Чарльза Менсона. Але, як і у випадку з будь-яким фільмом режисера, сюжет не буде простим, і, як відомо, у історії безліч переплетених ліній у стилі "Кримінального чтива".

Прем'єра в Україні 15 серпня.

"Вайнштейн"

Документальна стрічка про найгучніший скандал у кіноіндустрії, що переріс у рух #MeToo. Незбагненна історія про зліт і падіння титану кіноіндустрії Гарві Вайнштейна. Фільм складається не тільки з відвертих і емоційних інтерв'ю жертв продюсера, а й розповідає про те, як цій людині вдавалося уникнути покарання протягом довгого часу. Поки кримінальна справа проти Вайнштейна триває, стрічка ставить під сумнів, чи дійсно можливі значущі зміни в системі правосуддя і в кіноіндустрії.

Прем'єра в Україні – 22 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.