До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вікторія Тігіпко обирає 5 головних фільмів Одеського кінофестивалю

Головні прем'єри Каннського кінофестивалю, нові роботи Гаспара Ное, Сергія Лозниці і Гаса ван Сента і ще десятки відмінних фільмів можна буде побачити на Одеському кінофестивалі, який стартує 13 липня. Спеціально для Vogue.ua його президент Вікторія Тігіпко вибрала 5 найбільш очікуваних фільмів програми.

Вікторія Тігіпко
Safety Last!

14 липня в 21:30 на Потьомкінських сходах

Реклама

Традиційно у другий день ОМКФ на Потьомкінських сходах відбудеться open air кіноперформанс. Щорічно цей кінопоказ збирає понад 15 тисяч глядачів! Цього разу будемо дивитися чорно-білий фільм Safety Last!, який цього року відзначає ювілей – 95 років. Головну роль в картині виконав Гарольд Ллойд, з дня народження якого виповнюється 125 років. Показ на Потьомкінських сходах відбудеться в супроводі симфонічного оркестру. Буде дуже видовищно і атмосферно!

"Магазинні злодюжки" ("Сімейна справа")

15 липня в 15.30 в Фестивальному палаці

Фільм-володар Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю 2018. Режисер Хіроказу Кореєда розповідає глядачам історію про бідну сім'ю, в якій з'являється прийомна дочка – безпритульна з вулиці. Парадоксальне і зачаровуюче кіно, що порушує одразу кілька гострих соціальних тем. Однозначно – must see.

"Холодна війна"

16 липня в 17.00 в Фестивальному палаці

Нова робота польського режисера і володаря "Оскара" Павла Павліковскі розкриває історію закоханої пари на тлі Холодної війни 1950-х в Польщі, Німеччині, Югославії та Франції. На Каннському кінофестивалі 2018 фільм отримав нагороду за найкращу режисуру, а на ОМКФ його представить глава Міжнародного журі і продюсер картини, Єва Пущіньська.

"2001: Космічна одіссея"

17 липня в 21.30 в Зеленому театрі

Цьому фільму Стенлі Кубрика, що вже став воістину класикою світового кіно, цього року виповнюється 50 років. За версією Американського інституту кіно, це найкращий науково-фантастичний фільм в історії Голлівуду, а критики додають, що і в історії світового кінематографа. Подивитися цю культову картину на ОМКФ можна буде в Зеленому театрі – кінотеатрі під відкритим небом.

"Донбас"

18 липня в 21.30 в Фестивальному палаці

Фільм Сергія Лозниці цього року викликав справжній фурор на Каннському кінофестивалі, викликав безліч обговорень і отримав нагороду за найкращу режисуру в програмі "Особливий погляд". Українська прем'єра фільму відбудеться саме на ОМКФ, де Сергій Лозниця особисто його представить.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.