До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 стильних літніх фільмів

Влітку часом хочеться сховатися від спеки і провести декілька годин за переглядом не тільки цікавої, але і красивої історії. Vogue.ua обрав 5 стильних літніх фільмів найрізноманітніших років, які, можливо, ще й надихнуть на власні модні експерименти.

"Секс у великому місті 2"
Великий сплеск

Фільм італійського режисера Луки Гуаданьїно "Великий сплеск" можна розглядати практично покадрово – настільки красиво, з особливою увагою до найдрібніших деталей, він знятий. Чимала заслуга в цьому і у костюмів, які створюють особливу атмосферу в кадрі. Так, героїня актриси Тільди Свінтон носить в "Великому сплеску" Dior і це одна з останніх робіт Рафа Сімонса, яку він створив на посаді креативного директора бренду. Частина образів взята з сезонних колекцій, ready-to-wear і haute couture, а частину розробили спеціально для Свінтон. У "Великому сплеску" вона має розкішний вигляд в легендарній спідниці Dior Corolla, блузах з вирізом-човником і комбінезонах. Одним з головних аксесуарів стрічки стали окуляри Dior Futurist з дзеркальними скельцями.

Спіймати злодія

"Спіймати злодія" – один з найяскравіших фільмів за участю Грейс Келлі. Його зйомки відбувались на Французькій Рив'єрі і крім низки розкішних вечірніх вбрань актриса часто з'являється в кадрі в купальних костюмах, що ідеально ілюструють пляжну моду середини п'ятдесятих. Як і сьогодні, тоді особливо популярними були закриті моделі для відпочинку біля басейну. З вибором одного з пляжних образів у художника по костюмах фільму, Едіт Хед, виникли справжні проблеми режисер Альфред Гічкок відкинув десятки запропонованих йому варіантів від найкращих французьких брендів, бо вважав їх надто відвертими. Сподобався йому лише жовтий купальник одного американського виробника, який європейці визнали занадто закритим, але Гічкок був непохитним. "Саме так одягаються пристойні дівчата Нового Світу", відповідав він.

Римські канікули

У п'ятдесятих не тільки Грейс Келлі захоплювала своїми образами з великих екранів. Романтична комедія 1953 року "Римські канікули" в головній ролі з Одрі Хепберн привернула не менше уваги. Юна Хепберн мала абсолютно чарівний вигляд на вулицях Рима в легкій світлій блузі і спідниці довжини міді з підкресленою талією, а також босоніжках на тонких зав'язках, які повсюдно зустрічаються і в колекціях сучасних дизайнерів. Створила їх також Едіт Хед, щоретельно продумала всі деталі повсякденного способу життя Хепберн, яка грала у фільмі непокірну принцесу. Так, за допомогою шовкової хустинки і загорнених широких рукавів, вона прагнула приховати надмірну худорлявість актриси, а за допомогою спідниці, навпаки, підкреслила її тендітну талію. Навіть тканину Хед вибирала з особливою ретельністю. Наприклад, спідницю вона пошила з зім'ятої вовни, щоб підкреслити байдужість героїні Одрі Хепберн до свого зовнішнього вигляду і її бажання не вирізнятись з натовпу.

Безглуздий П'єро

"Божевільний П'єро" Жана-Люка Годара називають одним з найстильніших французьких фільмів нової хвилі. Головну роль в драмі грають Жан-Поль Бельмондо і датчанка Анна Карина, які за сценарієм втікають разом до моря на викраденому автомобілі, заповненому грошима. У фільмі велике значення відіграє колір. Головні герої носять одяг чистих відтінків – білого, синього і червоного, рідше блакитного або рожевого. Так, актриса Анна Карина з'являється в кадрі в короткій трикотажній сукні в смужку, в ніжно-рожевому сарафані, картатих укорочених брюках і в кежуал-образі – джинсах із завищеною талією і білій футболці. Все це ідеально ілюструє бунтарський настрій шістдесятих і його актуальність сьогодні.

Секс у великому місті 2

Цього року серіал "Секс у великому місті" відзначає своє 20-річчя, але за цей час він встиг двічі вийти і на великі екрани – 2008 і 2010 років. Так, у другій повнометражній частині історія переносить чотирьох подруг в екзотичні східні далі, де шанувальники можуть милуватися їх арабськими строкатими образами. Фільм сміливо можна назвати наочним посібником по східному етно-шику. Головні героїні демонструють, як носити яскраві струмливі сукні в парі з тюрбанами, розшиті туніки з вільними брюками і безліччю прикрас.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.