До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 серіалів для шпигунів, які заслуговують на увагу

Ми звикли, що в кіно й на телебаченні шпигуни та спецагенти – це ефектні хлопці на кшталт Джеймса Бонда, які рятують світ в ідеальних смокінгах. Насправді розвідники – це люди, які здебільшого мають підкреслено безликий вигляд. Це можуть бути ваші сусіди, звичайні та прекрасні хлопці, з якими можна перекинутися кількома словами або попросити по-сусідськи чай. Ми зібрали п’ять чудових серіалів про шпигунів, які показують цю професію максимально правдиво.

"Шпигун", 2019

"Шпигун" – це французький телесеріал, який у 2019 році показали на Нетфлікс. Він розповідає історію ізраїльського шпигуна Елі Коена, якому в 1960-х вдалося ввійти в довіру до людей, наближених до сирійського уряду. Упродовж кількох років він вів активну та суперефективну розвідку на користь своєї держави. Головну роль у "Шпигуні" зіграв Сашко Барон Коен, який відкрився для глядача абсолютно в новому амплуа.

Реклама
"Батьківщина", 2011–2020

Серіал "Батьківщина" вперше вийшов ще у 2011 році й мав такий оглушливий успіх у глядачів, що в підсумку його було продовжено на вісім сезонів. Головні герої "Батьківщини" – офіцер ЦРУ Керрі Метісон та Ніколас Броуді, снайпер-розвідник з морської піхоти, через яких можна простежити ключові події останнього десятиліття, пов’язані з міжнародною безпекою. Разом із Керрі Метісон глядач занурюється в спецоперації ЦРУ в Іраку та Афганістані, розслідує вибухи в Берліні (відсилання до вибухів у Парижі у 2015 році) та співпрацює з владою. Працюючи над сюжетними лініями та сценарними ходами, творці нерідко зверталися до новин, що надавало серіалу ще більшої актуальності.

"Берлінський відділ", 2016-2019

"Берлінський відділ" – серіал, який розповідає про роботу берлінського відділу ЦРУ під прикриттям Посольства США в Німеччині. Сюжет зосереджений на аналітиці Деніела Міллера, якого переводять до берлінського відділу Центрального розвідувального управління. Його мета – виявити у відділі крота, який зливає інформацію медійному персонажеві Томасу Шоу.

"Американці", 2013–2018

Серіал "Американці" був названий одним з найкращих тв-шоу свого часу, який розповідає про Елізабет і Філіпа Дженнінгсів, які живуть з двома дітьми недалеко від Вашингтона. Насправді вони виявляються спецагентами КДБ, а їхній сусід Стен теж не такий простий, як здається на перший погляд. Для розуміння контексту описуваних подій – сюжет серіалу розгортається на початку 1980-х, у розпал Холодної війни.

"Кондор", 2018–2020

"Кондор" – серіал за мотивами роману Джеймса Грейді "Шість днів Кондора" та його екранізації "Три дні Кондора". Його головний герой, програміст Джо Тернер, виконує функції аналітика в компанії, що таємно працює на ЦРУ. Якось програма Тернера виявляє ісламського терориста, який готується здійснити найбільший теракт в історії. Запобігши теракту, Тернер і колеги починають шукати потенційних замовників.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.