До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 наймодніших фільмів, знятих у Нью-Йорку

Існує багато причин, чому Нью-Йорк є одним з наймодніших міст у світі. Саме в цьому мегаполісі почалася історія Тижнів моди, він став заповітною землею всіх професіоналів індустрії, а завдяки незрівнянному відчуттю американської свободи "великий казан" дає можливість перетворюватися і самовиражатися, як ніде у світі. Тому не дивно, що левова частка найстильніших фільмів знята саме тут.

"Сніданок у Тіффані", 1961
"Сніданок у Тіффані", 1961

Мабуть, найкраща робота Одрі Гепберн на екрані. "Сніданок у Тіффані" – це класична романтична комедія, події якої відбуваються в Нью-Йорку. Фільм починається з типового нью-йоркського моменту: жовте таксі під'їжджає до Tiffany & Co. на модній П'ятій авеню, з Голлі Голайтлі (Гепберн), одягненою у маленьку чорну сукню Givenchy. З перших хвилин стає зрозуміло, що мода буде невід'ємною частиною картини. Великі сонцезахисні окуляри Oliver Goldsmiths, широкополі капелюхи, стильні коміри пальт, перли Tiffany – і, звичайно ж, класичний макінтош Burberry. Хоча Гепберн не отримала "Оскара" за цю роль, її персонаж Голлі назавжди залишиться однією з найстильніших нью-йоркських дівчат.

Реклама
"Енні Голл", 1977
"Енні Голл", 1977

У цьому фільмі Вуді Аллена Даян Кітон грає дивовижно відверту Енні Голл. Нью-Йорк, безневинна любов, розлука і епоха жінок, які заходять на територію маскулінної моди. Одяг та стиль Кітон значно вплинули на fashion-індустрію в кінці 1970-х. Енні Голл популяризувала oversize-піджаки, жіночі краватки, вільні штани і чоловічі сорочки. До того ж, Даян Кітон особисто потурбувалася про те, щоб цей тренд залишився в модному світі.

"Родина Тененбаумів", 2001
"Родина Тененбаумів", 2001

"Родина Тененбаумів" Веса Андерсона розповідає про сім'ю вундеркіндів, яким знову доводиться зібратися разом, оскільки їх батько смертельно хворий. Безумовно, всі фільми Андерсона славляться чудовим стилем, але Тетенбауми – це особливий випадок. Ця родина справедливо вважається володарями стилю "економний шик". Мало не кожен образ всіх персонажів – це fashion statement. Чого тільки вартує шуба Fendi Марго, одягнена на тенісну сукню Lacoste в комбінації з коричневими лоферами, рожевими кашеміровими рукавичками і сумкою Birkin. Цей фільм – втілення найсміливіших фантазій.

"Диявол носить Prada", 2006
"Диявол носить Prada", 2006

Меріл Стріп у ролі злого головного редактора журналу "Подіум", яка весь час жбурляє саркастичні коментарі і їдкі монологи, що стосуються стилю і моди. "Диявол носить Prada" – найповніший fashion-гід в художньому кінематографі. Від Chanel до Gucci, від Dolce & Gabbana до Calvin Klein – майже дві години безперервної моди. Цей фільм сповнений вічних тенденцій, які носила героїня Стріп, і легких модних віянь героїні Енн Гетевей, яка грає Енді Сакс, дівчину, що отримала роботу, "за яку вбили б мільйони".

"Секс у великому місті", 2008
"Секс у великому місті", 2008

Модний серіал HBO вийшов на великі екрани 1998 року, а через десять років представили і перший повноцінний фільм. Керрі і її три найкращі подруги з Мангеттена – Саманта, Шарлотта і Міранда – збірний образ стильної нью-йоркської дівчини. У Керрі – дике сучасне почуття стилю, Саманта зухвало носить найсміливіші речі, Шарлотта – завжди у класичних жіночних дизайнах, і Міранда з її вічним стилем power dressing. Що б не носили ці четверо, вони завжди мають чудовий вигляд.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.