До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших серіалів травня

Тривалі великодні вихідні — чудовий час: можна вирушити в невелику подорож, накрити великодній стіл і запросити найближчих; прочитати книги, до яких раніше не доходили руки. Ну і, звісно, які вихідні без переглядів улюблених серіалів — про найцікавіші новинки читайте в огляді vogue.ua

"Підземна залізниця"

На Amazon виходить екранізація найгучнішого американського роману останніх років. Барак Обама назвав "Підземну залізницю" великим американським романом і вніс до свого щорічного рейтингу книг, які необхідно прочитати всім. Книга вийшла в 2016 році і отримала ключові літературні премії — Національну книжкову премію США і "Пулітцера". Дія відбувається в Америці до Громадянської війни і розповідає про звільнення від рабства. Головна героїня Кора працює на плантації бавовни в Джорджії і вирішує втікати, коли дізнається про існування підземної залізниці. Дорогою Кора вбиває молодого білого хлопця, який намагається її затримати. Режисер серіалу — Баррі Дженкінс, оскарівський номінант за фільми "Місячне сяйво" і "Якби Білл-стріт могла говорити" і, судячи з його попередніх робіт, на нас чекає жорстке і правдиве гостросоціальне шоу.

Реклама
"Халстон"

Співпраця Райана Мерфі з Netflix триває, і після успішних та стильних серіалів "Голлівуд" і "Ретчед" зовсім скоро режисер представить новий проєкт — серіал про зльоти і падіння легендарного дизайнера 70-х Роя Халстона. Хороша новина в тому, що в ролі дизайнера — блискучий актор Юен Макгрегор, а Кріста Родрігес зіграє його найдорожчу подругу і музу Лайзу Мінеллі. В інтерв'ю американському виданню Мерфі сказав, що Юен Макгрегор ідеально підійшов на роль дизайнера: "Він перейнявся його непростою долею і болем, адже Халстону завжди доводилося вибирати між комерцією та творчістю.

"Поза"

У травні на нас чекає третій і фінальний сезон блискучого серіалу "Поза" — ще одного творіння всюдисущого Райана Мерфі. У третьому сезоні буде всього сім серій, а дія відбуватиметься в 1994 році. Всі серії були зняті в Нью-Йорку в 2020 році під час локдауну.

"Погоня за любов'ю"

Телеадаптація знаменитого роману Ненсі Мітфорд 1945 року. Як засвідчує синопсис, "дія розгортається в період між двома світовими війнами. Головна героїня серіалу, дівчина на ім'я Лінді з шанованої англійської родини, намагається знайти ідеального чоловіка". У центральній ролі — справжня зірка історичного кіно Лілі Джеймс, яка за останні роки знялася, здається, в головних костюмних драмах ("Попелюшка", "Війна і мир", "Розкопки"). Вже з перших кадрів видно, що це буде яскраве, сміливе видовище. Над костюмами працює Шинейд Кідао. Вона допомагала лауреатці "Оскара" Жаклін Дюрран створювати гардероби для героїв фільмів "Маленькі жінки" і "Анна Кареніна". Художниця каже, що Лінда буде одягнена у "французькому стилі" і носитиме одяг, створений "великими модними домами". Також в серіалі з'являться Ендрю Скотт і Домінік Вест.

"Берег москітів"

Екранізація однойменного популярного роману Пола Теру. Згідно з синопсисом, головний герой серіалу — ексцентричний винахідник, який продає будинок і відвозить свою родину в Центральну Америку, на Берег москітів, щоб побудувати фабрику з виробництва льоду. Там його чекають конфлікти з сім'єю, місцевим священиком і природою. У ролі винахідника — Джастін Теру, який доводиться племінником автору роману Полу Теру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.