До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних фільмів січня

В останній місяць оскарівських перегонів нас чекає багато гарних кінострічок: "Джентльмени" Гая Річі, призер "Золотого глобуса", військова драма "1917" Сема Мендеса і відразу два українські фільми.

"Кафе бажань"

У новому фільмі француза Ніколі Бедоса (глядачі пам'ятають його як режисера картини "Він і вона") чудовий склад: Гійом Кане, Фанні Ардан і Данієль Отой. Прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі, де його тепло зустріли. Це романтична історія про те, що опинитися в минулому – легше, ніж здається. Саме такі послуги надає всім охочим одна особлива компанія. Її клієнтом стає митець, що занурився у кризу: він повертається в 1970-і роки, щоб знову пережити день, коли багато років тому зустрів кохання свого життя.

Реклама

У прокаті з 1 січня

"Мої думки тихі"

У фільму молодого українського режисера Антоніо Лукіча вже три премії: "Приз глядацьких симпатій" Одеського міжнародного кінофестивалю, спеціальна премія фестивалю в Карлових Варах і премія "КІНОКОЛО". У фільму розкішний сюжет: після невдач у роботі та особистому житті, молодий звукорежисер-фрілансер Вадим отримує шанс почати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди покинути "незручну Україну" і вирушити до "привабливої Канади". Однак все виявляється складніше, коли головним супутником у новій роботі стає найменш вдала для цього людина – мати Вадима. Її грає прекрасна акторка Ірма Вітовська.

У прокаті з 16 січня

"Віддана"

"Віддана" – екранізація одного з найважливіших романів незалежної України, "Фелікс Австрії" Софії Андрухович. Спродюсувала фільм студія Film.UA, його режисером стала Христина Сиволап, а знімали кінострічку, дія якої відбувається в австрійському Станіславові (нині Івано-Франківськ), у Київській області, Чернівцях та Білій Церкві. Роман написаний як щоденник головної героїні Стефанії: вона сирота, спершу служниця в домі лікаря Анґера, а згодом – і його доньки Адель, разом з якою Cтефанія зростала. Над фільмом працювала чудова команда: автор музики – Євген Філатов (також саундтрек записали Юлія Саніна і Тіна Кароль), художник костюмів – Леся Патока, а серед акторів – Ірма Вітовська, Олександр Кобзар, Катерина Кухар, Роман Луцький.

У прокаті з 16 січня

"Джентльмени"

Меттью Макконегі, Г'ю Грант, Колін Фарелл і Чарлі Ханнем в одному фільмі – таке можливо тільки у Гая Річі! У центрі "Джентльменів" – британський наркобарон, якого грає Меттью Макконегі: він побудував успішну марихуанову імперію, але раптово вороги хочуть відібрати її. "Для мене "Джентльмени" – це повернення до коріння через 20 років, – каже Гай Річі. – Ми зібрали хороший акторський склад. Всі хотіли зробити це. Мені не довелося нічого пояснювати акторам, вони одразу вловили суть".

У прокаті з 30 січня

"Маленькі жінки"

"Маленькі жінки" – екранізація однойменного роману Луїзи Мей Олкотт, однієї з найпопулярніших книжок в історії американської літератури. З 1868 року, коли опублікували перший том тиражем 2000 примірників, роман не переставали друкувати. За екранізацію історії про сестер Марч і їхнє дорослішання на тлі Громадянської війни в Штатах взялася Ґрета Ґервіг, чий фільм "Леді Птаха" торік був номінований на "Оскара". Сірша Ронан грає найактивнішу з сестер Марч, Джо; старшу сестру Маргарет Марч – Емма Вотсон, Флоренс П'ю з'явиться в ролі Емі. Тімоті Шаламе грає Тедора Лоуренса, багатого сусіда сестер Марч, що пристрасно закоханий в норовливу Джо Марч. Також у фільмі з'являться Лора Дерн у ролі Мармі Марч і Меріл Стріп у ролі буркотливої тітки Марч.

У прокаті з 30 січня

"1917"

Три дні тому премію "Золотий глобус" як найкращий драматичний фільм отримала картина Сема Мендеса "1917". Дія стрічки відбувається навесні 1917 року і розповідає про долю двох молодих солдатів Блейка і Скофілда, яким слід перетнути територію противника. Конкуренти у Сема Мендеса були сильними – і Скорсезе з "Ірландцем", і Тодд Філліпс з "Джокером". Особливість фільму в тім, що режисер використав техніку "безперервної" зйомки, тому, ймовірно, під час перегляду здаватиметься, що фільм знятий одним кадром. У головних ролях: Бенедикт Камбербетч, Колін Ферт, Річард Медден і Ендрю Скотт.

У прокаті з 30 січня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.