До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових фільмів, які варто побачити у січні

Розкішний мюзикл з гуманістичним посилом, фентезі про любов дівчини та гуманоїда і фільм про Девіда Бові – кіносічень почався динамічно.

"Найвеличніший шоумен", з 4 січня

Амбіційний, могутній, ефектний до мурашок, гуманістичний мюзикл про засновника сучасного цирку Фінеаса Барнума – не просто ідеальне різдвяне кіно. "Найвеличніший шоумен" – блокбастер лише за формою, а за змістом – витончене кіно про те, що рівність – можлива, а всі люди – різні, але прекрасні. Фільм розповідає історію Пі Ті Барнума (як його називали друзі), який у 19 столітті відкрив мандрівний цирк, зібравши у ньому різних людей – карликів, бородатих жінок, сіамських близнюків, велетнів. Керує цим хором "відторгнутих" сам Барнум, якого грає Г'ю Джекман, буквально народжений для того, щоб грати у мюзиклах. Над музикою до фільму працювали оскароносні композитори Бендж Пасек і Джастін Пол, які рік тому подарували світу "Ла-Ла Ленд".

Реклама
"Темні часи", з 18 січня

Джо Райт, один з найвідоміших британських режисерів ("Спокута", "Гордість і упередження") випускає "Темні часи" – байопік про Вінстона Черчілля. Фільм зосереджений на перших місяцях Другої світової війни, коли Черчілль став на чолі британського правління і вже на початку своєї кар'єри проявив жорстокість та принциповість, відмовившись домовлятися з Гітлером. За роль Черчілля Гарі Олдмен вже отримав "Золотий Глобус" і впевнено йде на "Оскар" – ця номінація стане для актора другою після фільму "Шпигун, вийди геть!".

"Пригоди Паддінгтона", з 18 січня

Фільм про пригоди ведмедя Паддінгтона люблять усі: герцогиня Кембриджська, діти, дорослі і особливо – б'юті-редактор українського Vogue. Симпатичний ведмідь у стильному капелюсі, макінтоші і з валізою у руках з'явився на світ у 1958 році, коли письменник Майкл Бонд опублікував першу оповідь з циклу "Пригоди Паддінгтона". Сьогодні загальний тираж всіх книг про ведмежа Паддінгтона досягає числа у 25 мільйонів, а сам ведмідь – символ Лондона. У другій частині фільму у чарівного ведмежати Паддінгтона все добре: він живе в сім'ї Браун, улюбленець околиці і цілком щасливий. Але, задумавши купити на день народження своєї тітки одну цінну книгу, ведмідь потрапляє в халепу.

"Форма води", з 18 січня

Статуетку "Золотий глобус" за найкращу режисуру в цьому році отримав Гільєрмо дель Торо – за фентезі-мелодраму "Форма води". "Форма води" – історія про співробітницю секретної воєнної лабораторії, яка захокується в підопічного своєї лабораторії – гуманоїда і намагається врятувати його життя. Критики вже встигли назвати фільм "чарівною темною казкою", У цьому можна не сумніватися Гільєрмо дель Торо – майстерних темних історій: варто лише пригадати його "Багряний пік", "Лабіринт Фавна" і "Штамм".

David Bowie is, з 21 січня

Окунутися в світ легендарного музиканта Девіда Бові можна буде 21 січня – в український прокат виходить фільм-виставка "Девід Бові – це" (David Bowie is). "Девід Бові – це" – незвичайне кіно: це фільм про виставку "David Bowie is", яка відкрилася у 2013 році в лондонському музеї Вікторії і Альберта. Рукописи музиканта, костюми та реквізит з виступів, унікальні фото та відео – подорож по світу музиканта. Фільм "Девід Бові – це" знятий під час роботи виставки. Його режисер – Хеміш Гамільтон, лауреат премії BAFTA, знімав церемонії нагородження премії "Оскар" і церемонію відкриття Олімпійських Ігор в Лондоні в 2012 році.

Читайте також:

Настоящий джентльмен: 5 стильных британских фильмов

Фільм тижня: "Найвеличніший шоумен" Майкла Грейсі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.