До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 найвідоміші ролі актриси Руслани Писанки

Сьогодні на 57-му році з життя пішла одна з найвідоміших українських актрис Руслана Писанка – справжня зірка українського телебачення, яка задовго до того, як у нашій культурі з’ явилося поняття "бодипозитив", транслювала з екрана любов до себе й свободу.

Руслана Писанка виросла в родині Ігоря Писанка – оператора, документаліста, лауреата Шевченківської премії. Розпочавши кар’єру наприкінці 90-х, саме Руслана Писанка в багатьох з нас ототожнюється з розвитком українського телебачення: вона вела програму "Жіночий клуб", згодом – прогноз погоди на каналі "Інтер" та здобула величезну аудиторію й статус першого українського секс-символа завдяки власній харизмі, шарму та неабиякій любові до життя, що відчувалася навіть через телеекран. Пізніше Руслана брала участь у проєктах "Танці з зірками", "Зірка плюс зірка", "Зважені та щасливі". У фільмографії актриси понад 20 різнопланових ролей, серед яких багато історичних стрічок та екранізацій української класики. Розповідаємо про найкращі ролі Руслани Писанки.

Реклама
"Кілька любовних історій", 1995

Одна з перших кіноробіт на той момент 29-річної Руслани Писанки відразу стала сенсаційною, адже "Кілька любовних історій" були однією з перших українських еротичних комедій. Стрічка Андрія Бенкендорфа знята за мотивами творів Боккаччо й Франческо Грацціні-Ласки та малює розкішні й розкуті любовні стосунки героїв епохи Відродження. Окрім Руслани Писанки, у фільмі знімалися майбутні зірки українського кіно та театру – Ольга Сумська, Микола Боклан, ну а Руслана Писанка після цієї стрічки отримала статус секс-символа українського телебачення.

"Чорна рада", 2001

9-серійний проєкт, знятий за мотивами першого українського історичного роману "Чорна рада", що його написав Пантелеймон Куліш у 1846 році. У серіалі можна побачити найвідоміших українських акторів – це Богдан Ступка у ролі гетьмана Івана Брюховецького, Богдан Бенюк, Микола Боклан, Радмила Щоголєва, відома за роллю Гелі в легендарному СВ-шоу. 35-річна Руслана Писанка зіграла в "Чорній раді" Мелашку.

"Сорочинская ярмарка", 2004

Комедійний мюзикл Семена Горова за мотивами твору Микола Гоголя свого часу мав величезну популярність. Більшою мірою вона була пов’язана з акторським складом – Горов зібрав на знімальному майданчику найпопулярніших людей того часу, від Вєрки Сердючки до Софії Ротару. Руслана Писанка зіграла в мюзиклі другорядну, але дуже яскраву роль.

"Філін"

У 2020 році Руслана Писанка повернулася в індустрію серіалів після перерви. Проєкт "Філін" на телеканалі "Україна" став її першим великим серіалом за 10 років. Це детективна історія про працівників інноваційного відділу поліції, що розслідують заплутані кримінальні справи. У цьому їм допомагає спеціальна комп’ютерна програма під назвою "Філін". Руслані Писанці довелося зіграти в серіалі роль паталогоанатомині.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.