До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі українські серіали про кохання й не тільки

Кохання, стосунки й секс — одна з найпоширеніших тем на сучасному телебаченні. Як висвітлює ці теми українське телебачення та які серіали гідні вашої уваги, як сучасні, так і зняті 15 років тому, але однаково актуальні — читайте в нашій добірці.

"Леся плюс Рома"

Багато хто з нас пам’ятає цей революційний для свого часу серіал — перший ситком в історії українського телебачення, знятий на основі французького шоу Un gars, une fille. Шість сезонів "Леся плюс Рома", що виходили з 2005 року, закохали в себе мільйони українців — згідно з даними ICTV, один епізод дивилося до 2 мільйонів глядачів. Таємниця успіху цього серіалу полягала не тільки в дуже життєвому сюжеті — як сімейна пара намагається віднайти свій рецепт щастя, а передусім у блискучих акторах. Ірма Вітовська й Дмитро Лаленков — прекрасні, харизматичні актори, і саме з цього серіалу розпочалася зіркова кар’єра обох.

Реклама
"Кава з кардамоном"

"Кава з кардамоном", знята на основі бестселера Наталії Гурницької "Мелодія кави в тональності кардамону" — зворушлива й дуже стильна історія про кохання юної українки та одруженого поляка наприкінці XIX століття. Герої проходять через безліч випробувань — особистих та суспільних — щоб зрештою зрозуміти, що таке справжнє кохання. Головні ролі грають Олена Лавренюк, Тарас Цимбалюк та польський актор Павло Дельонг, а на особливу увагу заслуговує робота художниці костюмів, які перетворила "Каву з кардамоном" на розкішне свято моди заможних людей кінця XIX століття.

"Перші ластівки"

Молодіжний мінісеріал, що вийшов 2019 року на Новому каналі. Це сучасне шоу про те, що хвилює учнів старшої школи: кохання, пошук себе, самоідентифікація та психологічні проблеми. "Перші ластівки" – один з перших українських серіалів, що зачіпає "складні" теми, які блискуче розкривають західні серіали (від "Статевого виховання" до "Ейфорії") і яких майже не висвітлює українське телебачення. "Перші ластівки" цікаві, зокрема, й завдяки своєму кастингу — у серіалі грають молоді, талановиті й перспективні актори. Серед них — Макс Девізоров, який нині служить у лавах Збройних сил України, та Олександр Рудинський.

"Секс, Інста і ЗНО"

Ще один підлітковий серіал, над яким працював один з найяскравіших українських режисерів, автор комедії "Мої думки тихі" Антоніо Лукіч. Події відбуваються у звичайній школі у Вінниці, у випускному класі, і зображують проблеми 17-річних, пов’язані з першою закоханістю, пошуком власної ідентичності, конкурентністю. Автори серіалу не приховують, що надихалася гітом Netflix "Статеве виховання" — у серіалі навіть є своя Джин Мілборн. Роль відвертої шкільної психологині дісталась Ірмі Вітовській. Чи вдалося авторам зняти сучасний серіал про те, що хвилює сьогоднішніх підлітків — варто подивитися й вирішити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.