До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових історичних фільмів Netflix

Історичні стрічки – один з найпопулярніших жанрів кіно. Вони не тільки занурюють нас у неймовірні історичні епохи з їхньою розкішшю костюмів і декорацій, а й, що важливо, дають можливість вчитися на уроках минулого (але цим досвідом, на жаль, користуються не всі). У нашій добірці – кілька нових фільмів про трагічну долю Анни Франк, життя дітей під час війни та расизм у повоєнні роки в Міссісіпі, які можна подивитися на Netflix.

"Моя подруга Анна Франк"
"Розкопки"

В основі фільму — новела Джона Престона 2007 року, що ґрунтується на реальній історії. Перед Другою світовою війною багата вдова (Кері Малліган) наймає археолога (Рейф Файнс) для розкопок на території власного маєтку. Вона переконана, що він може знайти справжні скарби...Археолог і справді знаходить у курганах цінні артефакти епохи античності, які передають до Британського музею. Тим часом починається війна: Лондон зазнає жорстоких авіаційних нальотів, і скарби музею ховають на одній зі станцій лондонського метрополітену… Здавалося б, ще рік тому ми дивилися б цей фільм просто як цікаве кіно, а тепер, на жаль, воно може стати для нас і певним порадником, зокрема в питаннях щодо збереження мистецтва під час війни.

Реклама
"Моя подруга Анна Франк"

Зворушлива історія дружби двох дівчат, на долю яких припало стати свідками жахливої війни. В 1942 році Анна Франк та Ханна Гослар – звичайні дівчата з Амстердама, які живуть своїм щасливим дівочим життям, закохуються в хлопців та мріють. Але війна руйнує все. За кілька років після початку війни подружки зустрічаються в концтаборі Берген-Бельзен і стають підтримкою одна одній. Фільм створено за мотивами книжки "Спогади про Анну Франк: роздуми про подругу дитинства", що її написала Ханна Гослар, а історія всесвітньовідомої дівчинки в ньому подається саме з погляду Ханни."Моя подруга Анна Франк" – до речі, перший в історії голландський фільм про Анну Франк.

"Тіні в моїх очах"

Війна – найжахливіший досвід у житті будь-якої дитини: вона позбавляє їх майбутнього, сімей та буквально голосу, перетворюючи їхнє життя на суцільний жах. Про це свідчить данська стрічка "Тіні в моїх очах", події якої відбуваються на початку війни в Копенгагені. Долі кількох жителів Копенгагена перетинаються, коли під час авіанальоту під удар потрапляє школа з повними класами... Фільм знято на основі реальних подій – які, на жаль, повторюються просто зараз на наших теренах, вже через 80 років після Другої світової війни...

"Ферма Мадбаунд"

Дуже естетично знята історія про дві родини родом з Міссісіпі – білу та чорношкіру. Кожна з них по-своєму переживає зіткнення з жорстокими упередженнями, труднощами фермерського життя та розколу суспільства, що спостерігається після Другої світової війни. Прем’єра стрічки незалежної режисерки Ді Ріс відбулася на кінофестивалі "Санденс"; також фільм номінували на премію "Золотий Глобус" та "Оскар".

"Мюнхен. На межі війни"

Нова військова драма з Джеремі Айронсом в одній з головних ролей. Події фільму "Мюнхен. На порозі війни" відбуваються напередодні Другої світової війни в 1938 році: британський чиновник і німецький дипломат зустрічаються в Мюнхені та змовляються, щоб запобігти війні в Європі. Фільм знято за мотивами бестселера Роберта Гарріса. Захопливий шпигунський трилер про спроби вбити Гітлера та запобігти війні можна дивитися буквально на одному диханні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.