До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших фільмів жовтня

Зворушлива комедія про пригоди міс Гарріс у домі Dior у Парижі, потужне українське кіно та південнокорейський детектив від режисера "Олдбоя" — все це дивитимемося в кінотеатрах у жовтні.

"Місис Гарріс і сукня Діор"

Ця зворушлива історія про мрії та любов однієї жінки до сукні Dior відбувається в 1957 році. Ада Гарріс — прибиральниця, що втрачає чоловіка. Одного дня Ада стає одержима сукнею Dior своєї клієнтки; це надихає її купити власну сукню Dior. Отримавши несподівано велику суму грошей, вона їде до Парижа, щоб придбати сукню. У Франції героїня випадково потрапляє на показ 10-ї ювілейної колекції Dior і знайомиться з Андре, бухгалтером Dior, і Наташею, моделлю Dior. Там міс Гарріс допомагає команді французького дому модернізувати власні підходи до справи, як того потребує час. "Місис Гарріс і сукня Діор" — екранізація бестселера 1958 року "Місис Харріс їде до Парижа". Зворушлива комедійна історія, яка навряд чи залишить вас байдужими. У головних ролях — Ізабель Юппер та Леслі Менвілл.

Реклама

20 жовтня

"Цей дощ ніколи не скінчиться"

Нова картина української документалістки Аліни Горлової знайомить глядача з Андрієм Сулейманом. Його сім’я втекла із Сирії, коли там почалася війна, в Україну. Але потім війна прийшла й сюди. Андрій став волонтером Червоного Хреста, та після смерті батька вирішив повернутися на батьківщину для його поховання. Цю історію знімали чотири роки, після чого робота Аліни Горлової стала "Найкращим повнометражним фільмом" на Міжнародному фестивалі документального кіно IDFA в секції First Appearance.

З 29 вересня

"Як там Катя"

Стрічка української режисерки Хрестини Тинькевич розповідає історію матері-одиначки, яка працює лікаркою швидкої допомоги. Ганна мріє про краще життя зі своєю 12-тирічною донькою Катею. Раптовий і брутальний збій розміреного плину життя змушує Ганну постати перед дилемою, яка підважить засади її власних моральних меж. Дебютний фільм Хрестини Тинькевич уже має гучну фестивальну історію: стрічка здобула дві нагороди міжнародного фестивалю в Локарно. Українська прем’єра відбудеться в межах кінофестивалю KharkivMeetsDoc.

5 жовтня

"Освітяни. Канікули в окупації"

Під час повномасштабного вторгнення в Україну російські війська понад місяць тримали в окупації передмістя столиці. Цей фільм присвячений освітянам Київщини, які навіть під обстрілами, ворожим контролем, постійною загрозою життю не впали у відчай. Глядач помандрує освітніми закладами Гостомеля, Ірпеня, Бучі та Ворзеля й познайомить із вчителями та освітянами, які попри все продовжують свою важливу місію. Стрічка "Освітяни. Канікули в окупації" є частиною міжнародного фестивалю документального й художнього кіно Kharkiv MeetDocs. У фокусі фестивалю — проблеми східних регіонів України та їхньої культурної інтеграції.

З 1 по 6 жовтня в кінотеатрі "Жовтень", Київ

"Максим Оса"

Понад 10 років пішло на те, щоб випустити в прокат фентезі "Максим Оса" за мотивами однойменного українського коміксу Ігоря Баранька. Нарешті видовищна стрічка про пригоди козака Максима Оси виходить у прокат — до речі, прем’єра відбудеться 14 жовтня, у День українського козацтва. Події в стрічці режисера Мирослава Латика відбуваються в 1636 році. Польський король передає на Січ золото, аби запобігти заворушенням серед козаків. Та в дорозі хтось нападає на козаків — і вони втрачають скарб. Розібратися, хто вкрав скарб, має відважний Максим Оса...

13 жовтня

"Королева-воїн"

Ефектний історичний епос розповідає про силу й відвагу жінок, які виборювали власну незалежність в африканському королівстві Дагомея у XVIII та XIX століттях. Фільм, головну роль в якому грає відома акторка Віола Девіс ("Прислуга", "Вдови"), ґрунтується на реальних подіях

6 жовтня

"Рішення піти"

Гучна південнокорейська драма від режисера Пак Чхан Ука, автора стрічок "Служниця" та "Олдбой". У стрічці розслідування загибелі чоловіка за підозрілих обставин у горах приводить детектива Хеджуна до Соре — вдови загиблого. Детектив закохується в жінку, хоча й далі підозрює її у вбивстві. Цього року стрічка "Рішення піти" стала найкращою в номінації режисерських здобутків на Каннському кінофестивалі, а також змагатиметься за "Оскар" від Південної Кореї.

13 жовтня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.