До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових фільмів з Розамунд Пайк

Розамунд Пайк уперше здобула популярність, зігравши лиходійку Міранду Фрост в останньому фільмі Пірса Броснана в ролі агента 007 "Помри, але не зараз". Відтоді її кар’єра тривала досить стабільно — упродовж десятиліття вона з’являлася в другорядних ролях у різних проєктах. Зрештою акторка дістала провідну роль у фільмі Девіда Фінчера "Загублена", яка перевернула її кар’єру. А 2023 року її ім'я прогриміло через стрічку "Солтберн", де актриса зіграла одну з центральних персонажок. У день народження Розамунд Пайк згадуємо чудові фільми за її участі.

"Гордість і упередження", 2005

Розамунд Пайк в фильме Розамунд Пайк у фільмі "Гордість і упередження", 2005

Друга помітна роль Розамунд Пайк у кіно після фільму "Помри, але не зараз" — робота у стрічці "Гордість і упередження" 2005 року. Вона зіграла старшу із сестер Беннет, Джейн, яка вийшла заміж за багатого й доброго Чарльза Бінглі. Граючи Джейн з неймовірною щирістю, Пайк вразила глядачів, які востаннє бачили її в ролі фатальної жінки Міранди Фрост.

Реклама

"Виховання почуттів", 2009

Розамунд Пайк в фильме Розамунд Пайк у фільмі "Виховання почуттів", 2009

Один з найкращих фільмів 2009 року, "Виховання почуттів" став для Кері Малліган проривним проєктом і приніс їй номінацію на премію "Оскар". Історія розповідає про Дженні Меллор, багатонадійну старанну школярку, що має намір вступити до Оксфорду і зв’язується з чоловіком, удвічі старшим за неї. Розамунд Пайк же грає протилежність головній героїні, безтурботну тусівницю, яка носить яскравий одяг і капелюшки-таблетки та безперестанку хоче веселитися.

"Загублена", 2014

Розамунд Пайк в фильме Розамунд Пайк у фільмі "Загублена", 2014

Найпомітніша роль Пайк, що дістала схвалення критиків, припала на 2014 рік, коли вона знялася у фільмі Девіда Фінчера за мотивами роману Джилліан Флінн 2012 року. Складна, брехлива, небезпечна та надзвичайно приваблива Емі Данн у виконанні Пайк — одна з найкращих ролей у трилерах останнього десятиліття. За свою яскраву гру Пайк дістала загальне визнання й кілька номінацій, зокрема на премію "Оскар" за найкращу жіночу роль.

"Приватна війна", 2018

Розамунд Пайк в фильме Розамунд Пайк у фільмі "Приватна війна", 2018

У жорстокому біографічному фільмі "Приватна війна" Розамунд Пайк грає безстрашну військову репортерку Мері Колвін, яка прямує на сирійський фронт. Фільм, що ґрунтується на матеріалах статті Vanity Fair, розповідає про неймовірне та небезпечне життя Колвін. За свою роль Пайк дістала високу оцінку критиків і номінацію на "Золотий глобус" 2019 року за найкращу жіночу роль у драматичному фільмі.

"Аферистка", 2020

Розамунд Пайк в фильме Розамунд Пайк у фільмі "Аферистка", 2020

Ще одна знакова робота в доробку Розамунд Пайк. Британська актриса неперевершена в образі лиходійки в комедійному фільмі "Аферистка". Її персонажка — безжальна бізнес-леді, що ошукує літніх людей, про яких їй доручили дбати.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.