До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Ізабель Юппер

Одна з найвпливовіших і найвідоміших французьких актрис, володарка й номінантка, мабуть, всіх відомих кінопремій (від "Сезара" до "Золотого глобуса" й "Оскара") — Ізабель Юппер грає в кіно вже майже 50 років. За цей час вона знялася в понад 100 проєктах, але в кожному з них мала неповторний і цікавий вигляд.

"Мереживниця", 1977
Ізабель Юппер у фільмі "Мереживниця", 1977

Сюжет драматичної стрічки "Мереживниця" оповідає про стриману молоду жінку, яка переїжджає у квартиру до студента, з яким вона познайомилася під час відпустки. Роль у цій віртуозній адаптації Клода Горетти однойменного роману Паскаля Лене (який отримав свою назву від картини Вермеєра) принесла Ізабель Юппер великонадійну премію BAFTA в категорії "Найкраща актриса дебютує в головній ролі".

Реклама
"Жіноча справа", 1988
Ізабель Юппер у фільмі "Жіноча справа", 1988

Французький драматичний фільм Клода Шаброля. Сюжет заснований на реальній історії жінки на ім’я Марі-Луїз Жіро, яку стратили на гільйотині в 1943 році за 27 абортів. Прем’єра фільму відбулася на 45-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі, на якому Ізабель Юппер відзначили Кубком Вольпії за найкращу жіночу роль.

"Церемонія", 1995
Ізабель Юппер у фільмі "Церемонія", 1995

Ще одна співпраця Ізабель Юппер і Клода Шаброля. "Церемонія" — це кримінальний драматичний фільм, знятий за романом Рут Ренделл "Кам’яний вирок". Фільм перегукується зі справою Христини і Леа Папен, двох французьких покоївок, які жорстоко вбили дружину й дочку свого роботодавця в 1933 році, а також із п’єсою 1947 року Жана Жене, в основу якої лягли ці події. За свою роботу в стрічці Ізабель Юппер отримала Кубок Вольпії на Венеціанському міжнародному кінофестивалі й премію "Сезар" за найкращу жіночу роль.

"Піаністка", 2001
Ізабель Юппер у фільмі "Піаністка", 2001

Еротичний психологічний драматичний фільм французькою мовою Міхаеля Ганеке, заснований на однойменному романі 1983 року Ельфріди Єлінек. Картина оповідає про незаміжню вчительку гри на фортепіано, яка вступає в садомазохістські стосунки зі своїм учнем. На Каннському кінофестивалі 2001 року фільм виграв Гран-прі, а Ізабель Юппер і Бенуа Мажімель отримали премії за найкращу жіночу і найкращу чоловічу ролі.

"Вона", 2016
Ізабель Юппер у фільмі "Вона", 2016

Трилер Пола Верховена знятий за мотивами роману Філіппа Джіана "Ох...". Ізабель Юппер зіграла ділову жінку, яку зґвалтували в її власному домі, але вона вирішує не повідомляти про це в поліцію й намагається сама розібратися із ситуацією. Фільм виграв премію "Золотий глобус" як найкращий фільм іноземною мовою і "Вибір критиків". На 42-й церемонії вручення премії "Сезар" стрічка отримала одинадцять номінацій і здобула звання "Найкращий фільм". Робота Юппер дістала широке визнання і її вважають однією з найкращих в її кар’єрі. Актрису номінували на премію "Оскар" за найкращу жіночу роль і вона отримала кілька нагород за найкращу жіночу роль, зокрема й премії "Золотий глобус" та "Сезар".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.